Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Ten Heuvel: 'Het was echt zwaar irritant'

Gepost door:ForzaRbc // 2009-09-17 00:00:00 // 2907 keer bekeken

Morgenavond komt Laurens ten Heuvel met zijn club HFC Haarlem op bezoek bij RBC Roosendaal. Ten Heuvel leek in zijn eerste jaar bij de Roosendalers gelijk kampioen te wordenin de Jupiler League. Na de winterstop ging het echter totaal mis, en eindigde RBC met veertien punten achterstand op kampioen De Graafschap. RBC moest zelfs VVV-Venlo voor zich dulden. Ten Heuvel wordt vaak herinnerd als de man die 'vergat' de Roosendalers te laten promoveren.

In gesprek met BN De Stem laat hij weten dat RBC een warme club is. Het interview krijgt echter een wending als de bewuste donderdagmiddag van 24 mei 2007 tevoorschijn wordt gehaald. Ten Heuvel wil het niet zijn dieptepunt noemen, maar een belangrijke gemiste mijlpaal in de geschiedenis van RBC. Het had de dag moeten worden waarop de Roosendalers binnen een jaar zouden terugkeren in de Eredivisie.

''Gelukkig was het duel met Excelsior het laatste, waarna ik meteen op vakantie ging. Ik heb er nog wel een tijdje wakker van gelegen. Het was echt zwaar irritant,'' zo vertelt Ten Heuvel tegenover De Stem.

Hij herinnert het competitieverloop van RBC in grote lijnen, maar kent het duel met Excelsior tot in detail. Terug gaan zijn gedachten naar de 62e minuutvan de wedstrijd. ''De voorzet kwam van Peter Jungschlager. Ik nam de bal op de knie aan, haalde vanafzeven meterverwoestend uit, maar zag de bal net over het doel gaan,' zo weet Ten Heuvel nog.

Even later wist Andwele Slory Friebel te passeren met een lage schuiver in de hoek. Dit bleek beslissend, ondanks verwoede pogingen van de RBC-spelers om gelijk te maken.

''Als ik de bal met de binnenkant of mijn rechtervoet had aangenomen, had ik de stuit beter kunnen controleren en had gescoord,'' zo besluit Ten Heuvel.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd