Interviews
Meest recente interviews

Duarte pakt eerste speelminuten

Gepost door:Nieuwkomer // 2009-09-15 00:00:00 // 3084 keer bekeken

Patrick Duarte maakte in een oefenwedstrijd tegen Royal Cappellen FC zijn rentree na een langdurige blessure. De 24-jarige rechtervleugelaanvaller maakte vorig seizoen de overstap van FC Lisse naar RBC Roosendaal. In zijn achtste competitieduel, 19 september thuis tegen FC Emmen, maakte hij zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Kort daarop verliet hij echter geblesseerd het veld.

Royal Capellen FC, dat uitkomt in de Belgische derde klasse, begon pas eind augustus aan haar competitie. Daarom werden oefenwedstrijden gepland tegen FC Eindhoven (1 september) en RBC Roosendaal. Tegen Eindhoven werd twee weken geleden met 1-1 gelijk gespeeld, RBC werd vandaag met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

RBC Roosendaal trad aan met spelers van Jong RBC aangevuld met Patrick Duarte, Mels van Driel en Thomas van den Houten. De spelers van Jong RBC die gisteren Jong VVV met 1-2 klopten werden echter ontzien. Het gelegenheidselftal bleef in de eerste helft makkelijk op de been. In de 44e minuut kwam Tom Janssen alleen voor de keeper maar de Belgische goalie wist, ten koste van een hoekschop, een doelpunt te voorkomen. De corner werd in eerste instantie afgeslagen maar in de rebound belandde de bal op het hoofd van Thomas van den Houten die de ruststand op 0-1 bepaalde.

Na de rust bleven Duarte, die enkele leuke acties had, en Van den Houten in de kleedkamer. De Belgische coach liet een compleet nieuw elftal aantreden. En daar hadden de overgebleven RBC-ers hun handen vol aan! Nadat Van Driel in de 60e minuut naar de kant ging kregen de Belgen een overwicht. In de 65e minuut wist Van Landeghem, uit een corner, te scoren. Coach Robert Molenaar was laaiend vanwege de slechte organisatie bij de Roosendalers. Twee minuten later kwam RBC goed weg toen een speler van Cappellen voor open doel tegen de paal knalde.

Cappellen hield het betere van het spel en kwam meermaals gevaarlijk voor de goal. Een treffer kon niet uitblijven. In de 84e minuut zette Rizki de eindstand op het scorebord: 2-1.