Winst RBC A1 en B1 in bekerstrijd

Gepost door:Rbcfan // 2009-08-26 00:00:00 // 2918 keer bekeken

RBC A1 en B1 hebben de 2e wedstrijd in hun poule in het bekertoernooi met winst afgesloten.

RBC A1 had na de zeperd tegen NEC/FC Oss A1 van vorige zaterdag iets recht te zetten wilde het nog een rol van betekenis spelen in hun poule. Vanmiddag was FC Den Bosch A1 de tegenstander op Sportpark Meilust. De Bossche ploeg had zijn 1e wedstrijd gelijk gespeeld tegen Helmond Sport A1. Om 16.00 uur begon de wedstrijd op een zonnig Meilust en al snel bleek dat beide ploegen niet voor elkaar zouden onder doen. Het was RBC die halverwege de 1e helft op voorsprong kwam door een doelpunt van Bert den Ridder. Na de achterstand trok FC Den Bosch fel ten aanval om de gelijkmaker te forceren maar doelman Remy Vos stond steeds op de goede plaats om dreigend onheil te voorkomen. Na de rust hetzelfde spelbeeld, een aandringend Den Bosch en RBC dat via haarscherpe counters probeerde om de score verder uit te bouwen, maar juist op het laatste moment ontbrak het de Roosendaalse ploeg aan dat beetje vernuft om het verschil groter te maken zodat het spannend bleef tot aan de laatste minuut. Scheidsrechter van Hoogdalem die geen enkele moeite had met deze sportieve wedstrijd liet 5 minuten (terecht) langer doorspelen maar aan de score kwam geen verandering meer al zag Sander Kruis zijn schuiver in de allerlaatste seconde net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel verdwijnen. RBC boekte dus zijn 1e officiele overwinning van dit nieuwe seizoen en kan middels een overwinning zaterdag tegen Helmond Sport A1 zichzelf een ticket verschaffen voor de 2e ronde.

RBC B1 ging dinsdag op bezoek bij FC Den Bosch B1. Na een ruststand van 0-0 drukte RBC na rust flink door en wist tot een 0-3 voorsprong te komen door doelpunten van Mesut Kartal, Joey Hooijmeijer en Erwin Nuyting. FC Den Bosch wist nadien nog iets terug te doen maar verder dan 1 tegentreffer lieten de Roosendalers het niet komen.Zaterdag kan dit team zich plaatsen voor de 2e ronde als het de thuiswedstrijd tegen Feyenoord B2 in winst weet om te zetten.