Voorbeschouwing RBC-Telstar

Gepost door:Remy // 2009-08-23 00:00:00 // 2703 keer bekeken

Zes punten uit drie duels is niet slecht. Daarnaast komt de thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles in een ander perspectief te staan, nu de club uit Deventer na een overwinning op De Graafschap als enige in de Jupiler League nog zonder puntverlies is. Wel was het spel dat RBC in eigen huis liet zien ondermaats. Maandagavond krijgen de Roosendalers een nieuwe kans om ook voor het thuispubliek punten te pakken.

Telstar komt maandag op bezoek in het MariFlex Stadion. De ploeg van trainer Edward Metgod heeft aan de eerste duels twee punten overgehouden. Uit tegen Excelsior moest Telstar genoegen nemen met een punt, nadat het een 0-2 voorsprong had weggegeven. Thuis tegen FC Oss werd het vervolgens 1-1, maar tegen Helmond Sport werd een ruime 1-4 nederlaag geleden. Bovendien kregen twee Telstar-spelers, Erwin Koen en doelman Andr Krul, een rode kaart, waardoor zij het treffen met RBC zullen missen.

Deze week kreeg Telstar versterking in de persoon van verdediger Jerold Promes, voormalig speler van RKC en Sparta. De komst van Promes werd mede mogelijk gemaakt door AZ, dat een samenwerkingsverband heeft met de club uit Velsen-Zuid. De Alkmaarders hebben tevens meerdere jeugdige spelers bij Telstar gestald.

Vorige speelronde
Telstar leed in de derde speelronde de eerste nederlaag van het seizoen. In het TATA Steel Stadion was Helmond Sport met liefst 1-4 te sterk. Via Glynor Plet werd de openingstreffer van Voskamp ongedaan gemaakt, maar in de tweede helft liepen de bezoekers uit via twee strafschoppen van
Hcher en een goal van Guijo-Velasco. RBC boekte in Apeldoorn de tweede uitzege. Nadat de mannen van Rini Coolen de openingsfase aan AGOVV hadden moeten laten, namen ze daarna het heft in handen. Na rust maakte Jordan Remacle het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vorige ontmoeting
In het carnavalsweekend blijven de drie punten volgens traditie in Roosendaal. Zo ook dit jaar. Sjoerd Ars schoot RBC voorbij Telstar, waardoor de thuisploeg na drie zeges op rij mee bleef strijden om de periodetitel. In de 19e minuut nam RBC de leiding. Een ingooi van Telstar kwam op het hoofd terecht van gelegenheidsrechtsback Sven Delanoy, die meteen Sjoerd Ars diep stuurde. De spits haalde snoeihard uit en knalde de bal in de korte hoek langs Telstar-doelman Van Strien. Daarna liep RBC meer achteruit en verdedigde het de voorsprong. Telstar had verreweg het meeste balbezit, maar wist zich daar moeilijk raad mee.

Ex-spelers
Rodney Ubbergen maakte tegen Helmond Sport zijn eerste minuten voor Telstar. De doelman kwam binnen de lijnen nadat zijn collega Krul de rode kaart had gekregen. In augustus 2008 werd de verbintenis van de Amsterdammer bij RBC ontbonden, nadat hij het had verbruid bij trainer Rob Meppelink. Ubbergen keepte in totaal acht wedstrijden namens de Roosendalers.

RBC Roosendaal-Telstar
Datum: 24 augustus 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Diks
Assistent-scheidsrechters: Jansen en Van der Hilst
Vierde official: Van den Heuvel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd