Van Driel, Hayen en Chlup mogen weg

Gepost door:Remy // 2009-08-14 00:00:00 // 2983 keer bekeken

Mels van Driel, Nicky Hayen en Filip Chlup mogen vertrekken. Als een club zich meldt zal RBC alle medewerking verlenen en geen transfersom verlangen.

Het drietal, waarvan Chlup al aan het einde van het vorige seizoen te horen kreeg dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club, heeft relatief dure contracten. Als dit geld vrijkomt, kan RBC dat gebruiken om alsnog een schaduwspits aan te trekken.

De 28-jarige Hayen is zijn basisplaats kwijtgeraakt en is eigenlijk te duur voor de bank. Zijn verbintenis zal aan het einde van dit seizoen dan ook zeker niet worden verlengd. 'Daarom zou het niet eerlijk zijn Nicky nu een jaar lang te laten knokken voor zijn plek, terwijl hij daarna toch weg moet. Als hij de kans krijgt, mag hij nu al gaan', zegt trainer/coach Rini Coolen in BN/DeStem. Van Driel, die nog niet zo lang geleden een nieuw tweejarig contract tekende, is eveneens buiten de basiself gevallen en kon daar bovendien niet goed mee omgaan.

Coolen: 'We hebben nu een jonge groep, die heel goed aan het seizoen begonnen is. Daar wil ik graag mee verder. Ja, dat heeft ook te maken met de financile situatie van de club. Hoge contracten sluiten wij in de toekomst niet meer af.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd