Interviews
Meest recente interviews

RBC overtuigt tegen Emmen

Gepost door:ForzaRbc // 2009-08-08 00:00:00 // 2778 keer bekeken

RBC Roosendaal heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij FC Emmen winnend afgesloten. De mannen van trainer Rini Coolen wonnen met 0-4.

De Roosendalers speelden goed, en het lag aan RBC zelf dat het geen Walk-Over werd. De bezoekers zetten al snel druk, en dat resulteerde na vier minuten al in het eerste doelpunt. Een vrije trap vanaf rechts werd door Angelo Zimmerman tegen de touwen gewerkt.

Hierna probeerde Emmen op zoek te gaan naar de 1-1, maar het was RBC dat veel en veel sterker was dan haar tegenstander. De Roosendalers kregen kansen, en Ars leek de0-2 te maken, maar zijn kopbal ging net over. Waar Gregory Nelson vorig jaar niet kon overtuigen, liet hij nu zien over welke kwaliteiten hij beschikte. Met een geweldige beweging stuurde hij zijn directe tegenstander het bos in, kwam via de zijkant het strafschopgebied binnen en verraste de doelman in de korte hoek.

RBC zette door in plaats van te controleren, en Remacle had de0-3 op zijn schoen, maar alleen voor de keeper wipte hij de bal net naast.

In de tweede helft zetten de Roosendalers door. Na enkele waarschuwingskansen gegeven te hebben was het vijf minuten na rust nieuwe aanwinst Gundogan die de0-3 maakte. In eerste instantie werd zijn inzet nog geblokt, maar daarna werkte hij de bal het doel in.

Er dreigde een serieuze Walk-Over voor Emmen, want acht minuten daarna scoorde Ars uit een schitterende aanval die over veel schijven plaatsvond, en de verdediging van Emmen helemaal zoek speelde.

RBC kreeg daarna nog meer kansen om het doelsaldo uit te breiden, via onder andere Ars maar zijn inzet belandde tegen de benen van de keeper.

Ruim twintig minuten voor tijd werd het duel even stil gelegd toen er onweer geconstateerd werd. Niet veel later kwamen de spelers weer terug, en RBC controleerde de wedstrijd uit.

FC Emmen RBC Roosendaal 0-4 (0-2)
4. Zimmerman 0-1
29. Nelson 0-2

50. Gndogan 0-3