Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Emmen-RBC

Gepost door:Remy // 2009-08-05 00:00:00 // 2784 keer bekeken

De voorbereiding zit erop, maar toch is het altijd weer afwachten tot de eerste wedstrijd om het echie om te zien hoe een club ervoor staat. Vrijdag is het zover, als RBC het nieuwe seizoen in de Jupiler League start met een uitwedstrijd tegen FC Emmen.

RBC contracteerde afgelopen zomer twee spelers die vorig seizoen nog gehuurd werden, Cees Toet en Gregory Nelson, en slaagde er daarnaast in routinier Sjaak Polak voor een seizoen op huurbasis over te nemen van BV Veendam. Na een proefperiode werden Gino Mommers, Angelo Zimmerman en Umut Gndogan vastgelegd en trainer/coach Rini Coolen sprak zijn contacten bij FC Twente aan om Melvin Koetsier, Joran Pot en Tjaronn Chery naar Roosendaal te lokken. Marc Corman, Wesley Pollemans en Felino Jardim kwamen op amateurbasis.

Tegenstander FC Emmen had vorig seizoen flink in de selectie genvesteerd, maar het gewenste resultaat bleef uit. De Emmenaren eindigden als dertiende, drie plaatsen boven RBC. Dit seizoen gooit men het over een andere boeg. Een samenwerkingsverband met SC Heerenveen heeft ertoe geleid dat liefst twaalf spelers van de Friezen dit seizoen op huurbasis in Emmen zullen spelen. De samenwerking heeft FC Emmen tevens contacten opgeleverd in Hongarije. Deze week werd overeenstemming bereikt met
Lombard Papa FC over de huur van de Hongaarse spits Tamas German. Ex-RBCer Nyron Wau en Paul Voss wisten tijdens een proefperiode onvoldoende indruk te maken. Wau heeft inmiddels onderdak gevonden bij AGOVV, terwijl laatstgenoemde topscorer is van de voorbereiding met dertien doelpunten namens Fortuna Sittard. Voss wordt overigens op de voet gevolgd door Sjoerd Ars, die twaalf keer doel trof.

Emmen won tijdens oefencampagne van de amateurselecties en wist ook te winnen van Istanbul BB n FC Twente (3-1). Tegen Veendam en De Graafschap werd gelijk gespeeld. Alleen FC Groningen was te sterk voor de ploeg van trainer Harry Sinkgraven (1-2).

Vorige ontmoeting
Eind februari verspeelde RBC in Emmen een goede uitgangspositie in de strijd om de vijfde periodetitel. Een slappe openingsfase kwam de Roosendalers duur te staan. Een vroege goal van de 17-jarige Rick ten Voorde (nu NEC) kon niet meer ongedaan gemaakt worden. De bezoekers beseften dat ze de tweede helft beter voor de dag moesten komen en begonnen fel. Emmen weerstond echter de druk, waardoor RBC met het oog op de periodetitel afhankelijk werd van andere ploegen en uiteindelijk met lege handen zou achterblijven.

Ex-spelers
Angelo Zimmerman, kersvers RBCer, stond het seizoen 2006/2007 onder contract bij FC Emmen. De verdediger speelde destijds 37 wedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam.


FC Emmen-RBC Roosendaal
Datum:7 augustus 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Univ Stadion
Scheidsrechter: Van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Hoksbergen en Van der Hilst
Vierde official: Kuik




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd