Interviews
Meest recente interviews

Heracles een maatje te groot

Gepost door:Nieuwkomer // 2009-07-15 00:00:00 // 2657 keer bekeken

Op sportpark t Brook te Bornerbroek trof RBC Roosendaal in Heracles Almelo een geduchte tegenstander. De voorbije oefenpartijtjes tegen amateurploegen en FC Omniworld werden allen in winst omgezet. Dat lukte tegen de eredivisionist uit Almelo niet. Toch kan RBC met een tevreden gevoel terugzien op deze wedstrijd.

In de beginfase zette Heracles de oranjehemden flink onder druk. Na een bal op de paal hield Christianen RBC met een knappe redding op de been. Langzamerhand kwamen de Roosendalers onder de druk uit. Toch was het Heracles dat met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken. Vijf minuten voor de thee was het ex-RBC speler Darl Douglas die de 1-0 liet optekenen.

In de rust besloot Rini Coolen in de tweede helft aan te treden in een 4-4-2 opstelling. Seuntjens en Ars in de spits, De Leeuw en Remacle als buitenste middenvelders. Een keuze die evenwicht in het elftal bracht. In de 66e minuut ontsnapte Remacle aan zijn bewaker en werd in de zestien gevloerd. Sjaak Polak zette de toegekende strafschop vlekkeloos om. Uiteindelijk was het Everton die met een geplaatst schot van buiten de zestien Melvin Koetsier passeerde en daarmee de zege voor Heracles veilig stelde.

Opstelling RBC: Christianen (46. Koetsier); Martina (75. Pollemans), Hayen (60. Ramos), Zimmerman, Polak; Boddaert, Remacle, Pot (75. Alan); Schot (46. Seuntjens), Ars (60. Sarica), De Leeuw (60. Chlup).