Heije naar Rijnsburgse Boys

Gepost door:Remy // 2009-07-14 00:00:00 // 2877 keer bekeken

Pascal Heije heeft onderdak gevonden bij n van de betere amateurclubs van Nederland. De 29-jarige Amsterdammer gaat aan de slag bij Rijnsburgse Boys, dat afgelopen seizoen kampioen werd van de zaterdagamateurs en bovendien RBC uitschakelde in het toernooi om de KNVB Beker.

Heije gold als een groot talent in de Ajax-opleiding. Na slechts twee duels in de Amsterdamse hoofdmacht werd hij voor n seizoen verhuurd aan RBC. Vervolgens werd Heije transfervrij overgenomen en bleef hij nog twee jaar in Roosendaal. Heije maakte directe degradatie en promotie mee en speelde in totaal 78 competitieduels in het oranje-wit.

Na twee seizoenen NEC kwam de middenvelder zonder club te zitten. Een half jaar later ging Heije aan de slag bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij slechts elf wedstrijden in actie kwam. Vanaf de zomer van 2006 was hij op zoek naar een nieuwe club. Hij was onder andere een week op proef bij het Maleisische Negeri Sembilan, maar dat avontuur sloeg hij af. Vervolgens hield hij enige tijd zijn conditie op peil bij de beloftes van Willem II. Daarnaast legde hij een geslaagde stage af bij FC Emmen, maar beide partijen konden niet tot overeenstemming komen over de contractduur.

Eind augustus 2008 keerde hij op amateurbasis terug bij RBC. De multifunctionele Heije kreeg een half jaar de tijd zich te bewijzen, waarin hij een profcontract tot het einde van het seizoen verdiende. De teller bleef, mede door blessures, echter steken op slechts dertien duels.Heije startte de voorbereiding op het komende seizoen bij het team van de VVCS.Overigens kan Heije nog onder zijn overeenkomst met Rijnsburgse Boys uit, als zich voor het sluiten van de transfermarkt een profclub meldt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd