Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC beslist volgende week over kunstgras

Gepost door:Remy // 2009-05-13 00:00:00 // 2690 keer bekeken

Dat er kunstgras komt in het RBC Stadion staat vast. Volgende week moet duidelijk worden of dat al voor aanvang van het nieuwe seizoen gerealiseerd kan worden.

De Roosendaalse BVO hoopt deze week de financiering van een kunstgrasveld rond te krijgen. 'Dan kunnen we over twee weken meteen aan de slag. Voor de aanleg van zo'n veld staat zes weken. Met de leveranciers zijn we rond. We moeten nog zo'n 30.000 euro binnenhalen. De lijntjes staan uit. Het wordt spannend of het lukt', zegt directeur Jan Pollemans in BN/DeStem.

De kosten van een kunstgrasveld dat aan de normen voldoet bedragen tussen de zeven en acht ton. Jaarlijks moet RBC een ton aan aflossingen voldoen. 'Veertig procent daarvan zijn we nu ook al kwijt aan het onderhoud van de grasmat. Dat besparen we dus sowieso al', aldus Pollemans.

Als de nieuwe mat er deze zomer al komt, dan werken ook de jeugdteams van RBC volgend seizoen hun wedstrijden in het stadion af. Indien de aanleg een jaar wordt uitgesteld zullen de wedstrijden in Bergen op Zoom plaatsvinden, waar de jeugd tevens gaat trainen.

Voor de trainingen van het eerste en tweede elftal geldt hetzelfde. 'Het wordt het een of het ander', zegt Pollemans. 'Als het nodig is, krijgen we van de gemeente Bergen op Zoom ook trainingsfaciliteiten voor ons eerste en tweede elftal. Maar wij hopen toch in het stadion te kunnen starten met de voorbereidingen op de nieuwe competitie.'

Kunstgras zou de multifunctionaliteit van het stadion ten goede komen. Pollemans: 'Wij praten al met SIW over buitenschoolse opvang. Je kunt dan heel veel dingen doen op dat veld. Dat hoeft niet alleen voetbal te zijn.' Ook zou het stadion geschikt zijn voor de sportdagen van scholen. 'Ja, met kunstgras kan er dan ineens heel veel.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd