Diaz naar sc Cambuur

Gepost door:Remy // 2009-05-12 00:00:00 // 2876 keer bekeken

Kevin Diaz maakt in de zomerstop de overstap van FC Eindhoven naar sc Cambuur. De 26-jarige aanvaller tekent voor twee jaar bij de Friezen.

De Fransman kwam in 2006 samen met zijn landgenoot Edouard Duplan naar RBC. Diaz was vooral invaller en speelde 25 wedstrijden (n goal). De afgelopen twee seizoenen was hij een vaste waarde bij FC Eindhoven. Beide jaren scoorde hij zeven doelpunten. Zijn nieuwe club Cambuur heeft zich geplaatst voor de play-offs en maakt dus nog kans op promotie naar de eredivisie.


***

Een andere ex-RBC'er, Arjan Ebbinge, beindigt 'in principe' zijn profcarrire. Afgelopen vrijdag nam de verdediger afscheid bij FC Den Bosch. Hij heeft zich ingeschreven bij tweedeklasser Quick 1888 in Nijmegen. 'Voetballen in de Hoofdklasse zou te veel tijd opeisen. Ik richt me nu op mijn maatschappelijke carrire en wil dat goed doen. Ik ben niet van het halve werk', vertelt Ebbinge aan ELF Voetbal.

Desondanks is een nieuwe club in het profvoetbal niet uitgesloten.'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging. In de Jupiler League wil ik niet meer spelen. Niet dat ik me daar te groot voor voel, maar ik mis de absolute drive om me daar nog telkens voor op te laden. Maar ik zou graag nog een rol spelen bij een club in de eredivisie.Ik zou alseen soort twaalfde of dertiende man voor noodgevallen kunnen dienen.'

***

Bij Helmond Sport is niet langer plaats voor Sidney Lammens en Nyron Wau. Lammens verdedigde gedurendetwee seizoenen de kleuren van de Helmonders en rekende op contractverlenging. De Belg, die eerder drie jaar voor RBC speelde, past echter niet meer in de plannen van de club. Lammens hoopt op een nieuwewerkgever in Nederland.

Wau kreeg afgelopen winter na een stageperiode een verbintenis in Helmond. Hij was zonder club geraakt na een mislukt avontuur op Cyprus.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd