Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Den Bosch

Gepost door:Remy // 2009-05-08 00:00:00 // 2738 keer bekeken

Na zes nederlagen op rij is RBC afgezakt naar een blamerende zestiende plaats op de ranglijst. De laatste wedstrijd van het seizoen, in eigen huis tegen FC Den Bosch, gaat feitelijk nergens meer over, al zou een overwinning fijn zijn om het seizoen mee af te sluiten.

Tegen Den Bosch, elfde in de rangschikking en ook kansloos voor de play-offs, mist trainer Rini Coolen wederom een hoop spelers. Patrick Duarte (enkel), John Schot (enkel), Pascal Heije (enkel), Arjan Christianen (enkel), Tim Peters (kuit/enkel), Benny Kerstens (kuit), Pius Ikedia (voet), Kevin Stoutjesdijk (knie), Mels van Driel (knie) en Cees Toet (lies) zijn geblesseerd. Melvin de Leeuw ontbreekt wegens een schorsing.

Nicky Hayen neemt op de bank plaats. De Belg heeft last van de enkel. Maar in geval van nood kan Nicky wel spelen. Er bestaat namelijk een kans dat we ook Sjoerd Schrier missen, omdat die vandaag of morgen vader wordt, zegt Coolen in BN/DeStem. Ook Melvin Fleur begint op de bank. Mogelijk krijgt hij nog enkele speelminuten.

Henk Vos, die vanavond zijn 600e en laatste wedstrijd speelt, wordt een basisplaats gegund. Coolen: Ik moet toch een wissel toepassen als ik Henk wil laten spelen. Dan kan ik net zo goed met hem beginnen. De 40-jarige spits kan immers geen hele wedstrijd meer in actie komen. Ik heb al langere tijd last van een scheurtje in mijn buitenmeniscus, zegt Vos. Daar zou ik aan geopereerd moeten worden als ik langer doorga met voetbal. Daar heb ik geen trek in, net zo min als in een nieuwe revalidatie. Vandaar dat ik mijn besluit om te stoppen doorzet. Clubtopscorer Sjoerd Ars zal als vervanger van Vos in het veld komen en start dus op de bank.

Behalve van Vos neemt RBC vanavond afscheid van Fleur, Heije, Kerstens, Paap, Schrier, Stojanovic, Ikedia, Stoutjesdijk en Vlug.


De trainer
Fred van der Hoorn (45) voetbalde bijna elf jaar voor FC Den Bosch. Daarnaast kwam de Bosschenaar gedurende zijn actieve loopbaan uit voor Dundee United en Eendracht Aalst. Nadat hij zijn carrire had beindigd bij Den Bosch werd hij manager voetbalzaken bij de club. Nadat Theo Bos in januari van dit jaar vertrok naar Vitesse nam Van der Hoorn zijn plaats over, samen met Jan van Grinsven en Arnold Scholten. Volgend seizoen staat de Belg Marc Brys aan het roer in Den Bosch.

De sterspeler
Adnan Barakat is de topscorer van FC Den Bosch met dertien treffers. De 26-jarige middenvelder kwam vorige zomer over van sc Cambuur en beleeft een goed seizoen bij zijn nieuwe club. De Amsterdammer speelde voorheen voor NAC en FC Eindhoven.

Vorige ontmoeting
Eerder dit seizoen gingen de Roosendalers met 2-1 onderuit in Den Bosch.
De thuisploeg maakte na iets meer dan een kwartier simpel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een lange bal van achteruit bereikte Diangi Matusiwa, die tussen Carlos Ramos en Nicky Hayen in stond. Met een eenvoudige kapbeweging stuurde de Angolees beiden het bos in, waarna hij Arjan Christianen versloeg met een schot in de rechterbenedenhoek. RBC bracht de stand nog voor rust in evenwicht, met hulp van de Bossche doelman Brahim Zaari. Een vrije trap zorgde voor een chaotische situatie, die werd beindigd met een boogballetje dat makkelijk kon worden gepakt door de keeper. De net 19-jarige Zaari liet de bal echter vallen en Sjoerd Ars was er als de kippen bij om het laatstetikje te geven.

RBC wist de Bosschenaren echter niet van zich af te houden en bleef onthutsend zwak verdedigen. In de 78e minuut werd dat nogmaals duidelijk en bovendien keihard afgestraft. Stanley Aborah werd aangespeeld op het middenveld en draaide met de bal. Liefst vier RBC'ers richtten hun aandacht op hem, terwijl uit hun rug twee tegenstanders vrij liepen. Met een knap passjevond Aborah n van hen, Adnan Barakat, die meteen uithaalde en zo over de uitgekomen Christianen schoot.

Ex-spelers
Arjan Ebbinge kwam in twee seizoenen RBC niet verder dan 17 competitieduels. De sympathieke verdediger verkaste daarop naar FC Den Bosch, waar hij een ervaren centrale duo vormt met Peter van den Berg. Dit seizoen kwam de Veendammer door blessureleed pas 17 keer in actie. FC Den Bosch heeft hem inmiddels laten weten dat zijn verbintenis niet wordt verlengd.

En van de clubs op de lange lijst werkgevers van Henk Vos is FC Den Bosch. De spits speelde er n seizoen (1999/2000). Vos, destijds afkomstig van kampioen Feyenoord,scoorde tien keer in dertig wedstrijden. Na dat seizoen keerde hij terug bij het gepromoveerde RBC.

RBC Roosendaal-FC Den Bosch
Datum: 8 mei 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Strijker
Vierde official: Van de Graaf




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd