RBC D2 KAMPIOEN

Gepost door:Rbcfan // 2009-05-03 00:00:00 // 2721 keer bekeken

RBC D2 is kampioen geworden in de Hoofdklasse A. In een onderling duel tegen naaste belager Alliance D1 trok de ploeg van Leonardo Mouwenruim met 4-0 aan het langste eind. Bij rust stond er al een 2-0 stand op het scorebord. Na de wedstrijd werden spelers en begeleiders gehuldigd door voorzitter Pollemans, de supportersvereniging en het voltallige 1e elftal van RBC. Vrijdag krijgen de kampioenen de dik verdiende hulde in het stadion van de supporters. Proficiat mannen.

RBC A1 wist zijn laatste uitwedstrijd bij RKC A1 met 0-1 te winnen. Voor RBC was Bert den Ridder matchwinnaar. Hij scoorde in de 62e minuut met het hoofd de enige goal van deze wedstrijd. RBC A1 is hierdoor keurig in de middenmoot van de 1e divisie geindigd.

RBC B1 leed een 2-1 nederlaag bij Spartaan '20 B1 en had dat geheel aan zichzelf te wijten. De 100% kansendie de ploeg van Reinald Boeren kreeg waren niet op 1 hand te tellen enbleven allemaal onbenut waardoor je tegen de logische zeperd aan kunt lopen en dat geschiedde aldus. Voor RBC scoorde Sven Damen de eretreffer. Ondanks de nederlaag is RBC B1 op de 2e plaats geindigd en gaat het mogelijk promotie nacompetitie spelen voor een plaats in de eredivisie, dit door de vele samenvloeiingen van diverse jeugdopleidingen van BVO's.

RBC C1 heeft het niet kunnen redden helaas. In de laatste wedstrijd tegen RKC C1 had de ploeg van Erwin de Nijs 1 puntje nodig voor lijfsbehoud, maar het leed een 1-0 nederlaag in Waalwijk. Daar her en der nogal rare uitslagen te noteren viel bij andere degradatie kandidaten is RBC op de voorlaatste plaats geindigd samen met Willem II C1 maar die hebben een duidelijk beter doelsaldo dan de ploeg uit Roosendaal. Mocht er geen beslissingswedstrijd komen tussen deze 2 ploegen dan is RBC genoodzaakt om het volgend seizoen in de 2e divisie te gaan proberen om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau.