RBC D2 op titelkoers

Gepost door:Rbcfan // 2009-04-27 00:00:00 // 2720 keer bekeken

Een dag later dan gebruikelijk, excusues hiervoor nu het overzicht van afgelopen weekend van de wedstrijden uit de jeugdopleiding.

RBC D2 heeft het na zaterdag geheel in eigen hand om kampioen te worden in de Hoofdklasse A. In de laatste wedstrijd volgende week thuis tegen concurrent Alliance D1 kan het karwei afgemaakt worden en kan RBC voor het 3e opeenvolgende jaar een kampioensteam verwelkomen. Afgelopen zaterdag speelde RBC D2 tegen Madese Boys D1 en won het overtuigend met 4-0, dus een flinke opsteker voor volgende week.

RBC A1 leed thuis een zware nederlaag tegen Roda JC A1. Het werd liefst 1-5 voor de ploeg uit Kerkrade na een zeer tumultueus wedstrijdverloop. RBC was al snel op een 1-0 voorsprong gekomen maar zag Roda halverwege de 1e helft via een vlot lopende aanval op gelijke hoogte komen. Daarna gebeurde er zoveel tegelijk op het veld wat het verdere verloop van deze wedstrijd flink zou gaan bepalen. RBC leek op een 2-1 voorsprong te kunnen komen nadat er een overtreding binnen de 16 meter van de bezoekers bestraft werd met een strafschop door de scheidsrechter, echter zijn assistent aan de zijlijn stond al even met zijn vlag te wapperen voor vermeend buitenspel terwijl daar in de verste verte geen sprake van was. Toch werd zijn vlagsignaal ineens gehonoreerd door de man in het zwart zodat er i.p.v. een strafschop ineens een indirect vrije trap wegens buitenspel voor Roda kwam. Uit de daaropvolgende aanval liep Thomas van Houten ongelukkig of meer uit frustratie misschien tegen zijn 2e gele kaart aan waardoor RBC verder moest met 10 man. Toen even later Roda wel een strafschop kreeg en op een 1-2 voorsprong kwam waren de rapen gaar. Na de rust kon het dappere RBC elftal het overtal niet meer belopen zodat de Limburgers gemakkelijk uit konden lopen naar een grote overwinning.

RBC B1 had 1 taak en dat was winnen van Fortuna Sittard B1 en dan hopen op een misstap van koploper RKC, echter die misstap kwam niet zodat de ploeg van Reinald Boeren het kampioenschap in de 1e divisie net aan zich voorbij zag gaan. De teleurstelling bij de begeleiding was enorm na het vernomen resultaat uit Waalwijk maar aan de andere kant zijn we enorm trots op hetgeen de ploeg dit seizoen in zijn debuutjaar heeft laten zien in de 1e divisie. De wedstrijd tegen Fortuna werd vrij gemakkelijk gewonnen met 5-0 waardoor RBC zich vaster op de 2e plaats zette en volgende week in Rotterdam bij Spartaan '20 B1 1 puntje nodig heeft om als vicekampioen te eindigen; een ongekend resultaat.

RBC D1 liet tegenstander NAC zien waarom het zoveel hoger op de ranglijst staat dan de Bredanaars. RBC had weinig moeite met de gasten en won dik verdiend met 5-0. RBC D1 handhaaft zich hierdoor keurig in de top van het klassement en is na kampioen PSV (79) de meest scorende ploeg in de 1e divisie met 72 doelpunten. Volgende week kan het de 3e plaats veilig stellen wanneer het weet te winnen bij degradant RKC D1.

Uitslagen:
RBC A1 - Roda JC A1, 1-5
RBC B1 - Fortuna Sittard B1, 5-0
RBC C1, VRIJ
RBC D1 - NAC D1, 5-0
RBC D2 - Madese Boys D1, 4-0




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd