Voorbeschouwing AGOVV-RBC

Gepost door:Remy // 2009-04-22 00:00:00 // 2637 keer bekeken

Nog drie wedstrijdjes volhouden, dan zit dit rampzalige seizoen erop. Allereerst reist RBC af naar Apeldoorn voor een confrontatie met AGOVV. De ploeg van trainer John van den Brom bezet de twaalfde plaats op de ranglijst, met zes punten meer dan RBC.

Bij RBC staat Arin Pietersma gewoon weer onder de lat. De jonge doelman zag er de afgelopen weken niet best uit bij enkele tegengoals.
Arin heeft een paar foutjes gemaakt, maar ik ben verder zeer tevreden over hem, laat trainer Rini Coolen weten in BN/DeStem. Mogelijk wordt hij ook volgend seizoen gehuurd van Willem II. Volgende week zal Pietersma wl plaats moeten maken. Erwin Friebel keept namelijk de laatste twee duels van het seizoen. Omdat Erwin weer fit is en volgend seizoen zeker nog bij ons zit.

De sterspeler
Zonder enige twijfel is Dries Mertens de sterspeler van AGOVV. Vorig seizoen was de kleine middenvelder goed voor vijftien doelpunten en met dertien goals in de huidige jaargang gaat het opnieuw uitstekend. Mertens komt uit de jeugdopleiding van AA Gent endroeg op huurbasis een jaar het shirt van Eendracht Aalst. Inmiddels is bekend dat de Belg AGOVV na drie jaar gaat verlaten. Hij tekende een contract bij FC Utrecht.

Vorige ontmoeting
Na het vertrek van Rob Meppelink maakte RBC tegen AGOVV een nieuwe start met de interim-trainers Eric Hellemons en Frans Vermeulen aan het roer. Vanaf de eerste minuut zette RBC de bezoekers onder druk en wist het de machteloze Apeldoorners op afstand te houden. In de zestiende minuut beloonde RBC zichzelf met een doelpunt. Tim Peters ging een n-twee aan met Sjoerd Ars en maakte geen fout tegenover AGOVV-doelman Huiskamp. Na rust speelde RBC het goed uit en stelde het de overwinning veilig. Via Pius Ikedia en Sven Delanoy werd Peters bereikt, die vanaf de linkerkant de doelman passeerde. Ars gaf het laatste tikje. Drie minuten daarna knalde RBCs topscorer de 3-0 binnen. De pass van Filip Chlup kwam precies op tijd, waardoor Ars oog in oog met Huiskamp stond. De spits liet de doelman kansloos met een mooi schot in de kruising.

Ex-spelers
Gijs Cales uit Wouw kwam tussen 1995 en 2002 uit voor het eerste van RBC. Via ADO Den Haag, VVV en FC Den Bosch is de aanvaller bij AGOVV terecht gekomen. De laatste seizoenen is de 31-jarige Cales echter veelvuldig geblesseerd. Ditjaar kwam hij niet verder dan zeven duels.

Sportpark Berg & Bos
Sinds 1921 speelt AGOVV haar thuiswedstrijden op sportpark Berg & Bos in de gelijknamige wijk in Apeldoorn. De hoofdtribune dateert uit hetzelfde jaar en staat op de monumentenlijst. Voor de rentree in het betaalde voetbal is het sportpark verbouwd tot een klein stadion met een capaciteit van 2.500 toeschouwers.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal
Datum: 22 april 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Sportpark Berg & Bos
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Meenhuis en Slot
Vierde official: Abbink




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd