Voorbeschouwing RBC-FC Eindhoven

Gepost door:Remy // 2009-04-16 00:00:00 // 2681 keer bekeken

Enkele weken geleden leek RBC bezig aan een opmars en was zelfs het linkerrijtje weer in zicht. Drie nederlagen later is trainer/coach Rini Coolen met zijn ploeg afgezakt naar de vijftiende plaats. Ook in de zesde periodestand bezetten de Roosendalers die positie. Met nog vier wedstrijden te gaan is RBC dus op alle fronten kansloos.

Vrijdag wordt wel de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen afgewerkt. FC Eindhoven, nummer negentien in het klassement, is de tegenstander. Ook tegen de Eindhovenaren kan RBC niet beschikken over een hoop geblesseerden. Mels van Driel raakte tegen MVV in de laatste minuut geblesseerd aan de knie en is niet in staat te spelen. Sasa Stojanovic is afwezig omdat hij wederom last heeft van zijn gebit en verder zijn Patrick Duarte (enkel), John Schot (enkel), Pascal Heije (enkel), Arjan Christianen (enkel), Tim Peters (kuit/enkel), Yama Sharifi (kuit), Kevin Stoutjesdijk (knie) en Pius Ikedia (voet) niet inzetbaar.

De trainer
Marc Brys (46) is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van FC Eindhoven, waar hij medio 2008 een tweejarige verbintenis van zijn handtekening voorzag. Inmiddels is echter bekend dat de Belg in de zomer verkast naar FC Den Bosch. Brys begon zijn trainerscarrire in zijn vaderland, waar hij met Berchem kampioen werd van zowel de vierde als derde klasse. Vervolgens veroverde hij met Germinal Beerschot de Beker van Belgi. In september 2005 werd hij echter ontslagen in Antwerpen, omdat GBA degradatiezorgen kende. Brys ging enkele maanden aan de slag bij Deinze en werd aan het einde van het seizoen verrassend genoeg opnieuw gevraagd door Germinal Beerschot. Na n seizoen verliet hij die club weer. Excelsior Moeskroen werd zijn volgende werkgever, maar daar werd de Belg al snel ontslagen, ondanks een zevende plaats op de ranglijst.

De sterspeler
Serhat Ko staat met achttien doelpunten nog steeds hoog in het topscorersklassement. De 18-jarige spits bereikte in december al een akkoord met FC Groningen over een transfer aan het einde van het seizoen. In januari leek het er even op dat de Groningers Ko meteen wilden overnemen, maar dat was voor FC Eindhoven geen optie. Overigens dateert zijn laatste goal alweer van 20 februari.

Vorige ontmoeting
FC Eindhoven-RBC was de laatste wedstrijd met Eric Hellemons als interim-trainer aan het roer. RBC won met 0-1, omdat Tim Peters vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen kopte uit een hoekschop van Mels van Driel. Na de pauze verzuimde RBC de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor nog enkele hachelijke momenten voor het Roosendaalse doel ontstonden. Doelman Arjan Christianen groeide uit tot Man of the Match. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd zou hij echter (ernstig) geblesseerd raken aan de enkel.

Ex-spelers
Kevin Diaz kwam in 2006 samen met landgenoot Edouard Duplan naar RBC. Duplan groeide uit tot de ster van het elftal en verdiende een transfer naar Sparta, Diaz was vooral een gewaardeerde invalkracht met een fijne trap. Het contract van de 25-jarige Fransman werd echter niet verlengd. Zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever duurde niet lang: FC Eindhoven wilde de aanvaller graag hebben. Tot dusver scoorde Diaz zevenmaal dit seizoen, een totaal waar hij ook vorig jaar op uitkwam. Bovendien is Diaz n van de drie spelers (met Bart van Brakel en Ruud van der Rijt) waarvan FC Eindhoven graag het contract wil verlengen. Zodra er zekerheid is over het voortbestaan van de club gaat men met de Fransman in gesprek.

Sasa Stojanovic speelde twee seizoenen voor FC Eindhoven (het eerste als huurling van PSV) en scoorde 17 keer in 69 wedstrijden. De Servir werd gezien als een van de betere eerste divisiespelers en wekte de interesse van meerdere eredivisieclubs. Hij koos echter voor het snelhandelende RBC.

Ook Henk Vos speelde in het verleden voor Eindhoven. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 1987/1988, toen de spits vier duels binnen de lijnen kwam.

RBC Roosendaal-FC Eindhoven
Datum: 17 april 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Jansen
Vierde official: De Winter




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd