Voorbeschouwing RBC-Excelsior

Gepost door:Nieuwkomer // 2009-04-02 00:00:00 // 2725 keer bekeken

Morgen eindelijk weer een thuiswedstrijd bij een aangename temperatuur. Het KNMI voorspelt voor overdag 20 C, dus dat moet s avonds een lekker voetbalweertje geven Hopelijk is dit gegeven voldoende om wat extra volk naar het Rosada-stadion te lokken!

Want wat staat er op het spel? Na het pijnlijke (thuis-)verlies tegen FC Dordrecht zijn de kansen op winst in de zesde periode behoorlijk geslonken maar nog niet verkeken. Of zoals Rini Coolen het uitdrukt: Ik vind dat je als sportman, zeker als professional, altijd voor je kansen moet gaan als die er, hoe klein dan ook, nog altijd zijn. We weten dat we nog een lastig programma voor de boeg hebben , maar vooralsnog hebben we slechts drie verliespunten. Dat we weinig punten meer mogen laten liggen lijkt me duidelijk.

Voor Excelsior staat er minder op het spel. De Rotterdammers staken de eerste periode op zak en zijn dus verzekerd van deelname aan de play-offs. Toch zullen ze er alles aan doen om hun vijfde stek op de ranglijst te behouden. Die geeft namelijk recht om pas in de tweede ronde van de play-offs in te stromen!

De trainer
Ton Lokhoff (49) begon zijn carrire NAC waar hij vier seizoenen betaald voetbal speelde. In 1982 vertrok hij naar PSV waarmee hij in 1986 met o.a. Gullit, Arnesen en Gerets landskampioen werd. Na uitstapjes naar Nmes Olympique en Feyenoord keerde hij in 1991 terug naar Breda, waar hij zijn loopbaan in 1996 afsloot. Direct daarna werd hij assistent-trainer bij zijn jeugdliefde, op 1 juli 2003 werd hij gepromoveerd tot hoofdtrainer. Wegens tegenvallende resulaten werd hij daar eind 2005 ontslagen. Vanaf het seizoen 2006/2007 heeft hij Excelsior onder zijn hoede. Onder zijn leiding degradeerden de Kralingers in 2008 naar de Jupiler League.

De topscorer
Hoewel Robert Braber clubtopscorer is met 10 doelpunten, lijkt Kevin Vink toch de gevaarlijkste man. In dit seizoen kwam hij 17 maal uit voor RKC Waalwijk (3 goals), vanaf eind januari speelt hij op huurbasis voor Excelsior waar hij in 9 wedstrijden 5 maal scoorde!

De vorige ontmoeting
Op 5 september 2008 trokken heel wat Roosendalers naar Woudenstein. Ze wilden wraak voor het ongelukkige verlies in de promotie/degradatie-wedstrijd van het seizoen 2006/2007 toen Laurens ten Heuvel eeuwige roem op zijn schoen had, maar het Andwel Slory was die met de eer ging strijken. RBC had ook nu kansen maar wist ze weer niet te benutten. Gaandeweg de wedstrijd trok Excelsior de wedstrijd naar zich toe en wist, door een doelpunt van Braber, met het kleinste verschil te winnen.

Ex-spelers
Aanvoerder Mels van Driel speelde tussen 2003 en 2005 voor de Kralingers. In 65 wedstrijden kwam hij tot n doelpunt. Door een (betwistbare) gele kaart in de wedstrijd van vorige week komt hij niet in actie tegen zijn oude club.

RBC Roosendaal-Excelsior

Datum: 3 april 2009

Tijd: 20.00 uur

Plaats: Rosada Stadion

Scheidsrechter: Van Sichem

Assistent-scheidsrechters: Strijker en Van der Zanden

Vierde official: Van der Laan




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd