Topper RBC B1 - NEC B1 onbeslist

Gepost door:Rbcfan // 2009-03-29 00:00:00 // 2884 keer bekeken

De toppper RBC B1 - NEC B1 is zaterdag geindigd in 1-1 waardoor RBC zich gehandhaafd heeft op de 3e plaats in de rangschikking. RBC - NEC was een wedstrijd van 2 ploegen die vol op de aanval speelden waardoor een aantrekkelijke en zeer spannende strijd te zien was voor de talrijke bezoekers. Voor de rust wisten beide ploegen niet het net te vinden, maar vlak na rust was het NEC wat onverwacht de leiding nam na een foutje van de overigens zeer goed keepende Matthew Lentink. Zo'n 10 minuten voor tijd wist RBC de verdiende gelijkmaker te scoren in deze zeer levendige maar sportieve wedstrijd. Doelpuntenmaker aan RBC-zijde was Mesut Kartal die een corner van Sander Kruis in de bovenhoek knikte. Aan deze stand kwam vervolgens geen verandering meer zodat beide ploegen wederom gebroederlijk de punten deelden.

RBC A1 heeft een geweldige wanprestatie geleverd tegen de nummer laatst BVV Barendrecht. Ondanks het zeer slechte spel van de thuisclub wist het wel de punten binnen te houden al was de hekkensluiter met name na rust de bovenliggende partij. Michel Maaskant scoorde voor RBC de beide doelpunten, in de 4e en 58e minuut. Barendrecht wist in de 68e minuut iets terug te doen zodat er een 2-1 eindstand in het voordeel van RBC op het wedstrijdformulier kwam maar de technische staf was alles behalve te spreken over hetgeen de ploeg op de mat had gelegd.

RBC C1 zit nu duidelijk in de problemen. Het verloor van koploper Sparta met 0-2 en zag tot overmaat van ramp zowel Roda JC als Willem II winnen waardoor het nu voor het eerst dit seizoen onder de beruchte degradatiestreep is komen te staan met nog 3 wedstrijden voor de boeg.