Geen plaats meer voor dure bankzitters

Gepost door:Remy // 2009-03-27 00:00:00 // 2709 keer bekeken

Trainer/coach en technisch manager Rini Coolen heeft inmiddels een aantal gesprekken gevoerd met spelers van wie het contract afloopt.Normaal gesproken zullenMelvin Fleur, Sjoerd Schrier, Frits Paap, Pascal Heije, Sasa Stojanovic en Pius Ikedia de club gaan verlaten. Met Mels van Driel, Benny Kerstens en Sven Delanoy staan nog gesprekken gepland.

Schrier en Ikedia kregen deze week te horen dat de opties in hun verbintenis niet worden gelicht. Stojanovic zal - ls hij al blijft - flink wat salaris moeten inleveren. De Servir heeft zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven uit te kijken naar een andere club.

'Het is simpel, duurdere spelers moeten een basisplek hebben, anders zijn ze voor ons te kostbaar. Sommige van de huidige contracten zijn voor RBC sowieso niet meer te betalen', aldus Coolen in BN/DeStem.

Voor Frits Paap komt zo een einde aan een periode van negen jaar RBC. 'Nee, het kwam niet als een klap in mijn gezicht. Ik had er wel rekening mee gehouden', zegt de Zeeuw. Toch neemt hij 'met pijn in het hart' afscheid. 'Ik heb hier negen jaar gevoetbald. Vijf jaar in de jeugd en daarna vier jaar in het eerste elftal. RBC blijft toch mijn cluppie. Ik was het gewend om eerst vanuit Serooskerke en daarna vanuit Middelburg op en neer te pendelen naar Roosendaal. Het zal anders worden.'

Paap begon het huidige seizoen als rechtsback, maar inmiddels moet hij Carlos Ramos en Cuco Martina voor zich dulden. Ook Delanoy speelde al meerdere malen op die positie. 'En dan weet je dat contractverlenging lastig wordt.' Aan zijn zaakwaarnemer de taak een nieuwe club te vinden. Paap: 'Nee, contacten zijn er nog niet geweest. Ik hoop dat die nu spoedig komen.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd