Interviews
Meest recente interviews

RBC A1 verliest nipt, B1 nu 2e

Gepost door:Rbcfan // 2009-03-15 00:00:00 // 2687 keer bekeken

Het is RBC A1 net niet gelukt om een puntje weg te snoepen bij koploper NAC A1. In een gelijk opgaande wedstrijd trokken de Bredanaars met 1-0 aan het langste eind. Voor RBC was dit wrang omdat het doelpunt pas 3 minuten voor tijd viel terwijl het kort daarvoor de pech had dat na een geweldige actie van Nelson Monteiro de bal door Collin Schilperoord op de paal werd gekopt, en dat Maikel Ubbink 1 minuut na de voorsprong een riante kans op de gelijkmaker liet liggen. RBC had duidelijk meer verdiend in deze wedstrijd maar zoals zovaak is het geluk dan meestal aan de zijde van de ploeg die bovenaan staat. RBC zag Joey Deurloo uitvallen met een zware enkelblessure.

RBC B1 is weer een plaatsje gestegen op de ranglijst en staat nu op de gedeelde 2e plaats samen met NEC Nijmegen, de volgende tegenstander van RBC. In Den Bosch won RBC de wedstrijd tegen naaste belager FC Den Bosch met 2-3 na een ruststand van 1-1. In deze topper die vanaf het begin tot het einde boeiend was, werden de doelpunten van RBC gescoord door Pepijn Veerman 2x en Masoud Osmanie. Daar medekoploper RKC Waalwijk verrassend onderuit ging tegen Top Oss is het zeer zeker nog niet gespeeld bovenin en blijft het spannend tot aan de laatste wedstrijd. Dat RBC hier ook nog nadrukkelijk aan meedoet is een groot pluspunt voor de ploeg.

RBC C1 zakt steeds verder weg in het moeras. Zaterdag speelde het tegen concurrent Willem II en bij winst zou de Roosendaalse ploeg wat afstand kunnen nemen van de onderste plaatsten maar het pakte geheel anders uit. Nadat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal van de wedstrijd had gegeven stond er de ontluisterende 4-0 eindstand in het voordeel van Willem II op het scorebord. Daar ook de nummer laatst Spartaan'20 C1 wist te winnen is het verschil met de rode lantaarn nog maar 1 punt en dreigt degradatie naar de 2e divisie steeds dichter bij te komen. Voor RBC gaat het ontbreken van een C2 elftal nu toch wel zijn tol eisen vrees ik, de overgang van de D-spelers van vorig seizoen naar het C1 lijkt toch een te grote stap te zijn geweest wat het team het hele seizoen al achtervolgt.

RBC D1 kwam voor de 2e opeenvolgende wedstrijd niet tot winst. Nadat het 2 weken geleden hard onderuit was gegaan tegen FC Dordrecht D1, wist nu VVV Venlo D1 een puntje weg te kapen uit Roosendaal in een niet al te goede wedstrijd.

RBC D2 kende weinig moeite met Walcheren D1. Bij rust was het al 4-0 voor de oranje boys. Na de rust zakte het peil enigszins en werd er nog maar 1x gescoord door de thuisclub. Omdat ook Walcheren nog iets terug deed eindigde deze wedstrijd in 4-1. Dit was weer de 2e opeenvolgende wedstrijd die met winst werd afgesloten. D2 maakt zich op voor een sterke eindsprint in deze competitie.