Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-TOP Oss

Gepost door:Remy // 2009-03-12 00:00:00 // 2644 keer bekeken

Vorige week ging RBC strijdend ten onder in het hoge noorden tegen sc Cambuur, een week eerder leed de ploeg een dure nederlaag tegen FC Emmen. De thuiswedstrijd tegen TOP Oss wordt dus geen rechtstreeks duel om de vijfde periode. RBC is uitgeschakeld voor wat betreft het tussenklassement, TOP Oss heeft het felbegeerde play-offticket voor het grijpen. De ploeg van Hans de Koning heeft dertien punten uit vijf duels, nummer twee RKC volgt met elf punten. Bovendien hebben de Ossenaren een beter doelsaldo, waardoor zelfs een gelijkspel voldoende kan zijn.

Trainer/coach Rini Coolen moet het stellen zonder zijn aanvoerder Mels van Driel, die vorige week een directe rode kaart kreeg. Ook de geblesseerden Patrick Duarte (enkel), Erwin Friebel (enkel), Tim Peters (kuit/enkel) en Kevin Stoutjesdijk (knie) zijn niet inzetbaar. Carlos Ramos is inmiddels hersteld van zijn heupblessure, maar de verdediger moet nog wedstrijdfit worden.

De trainer
Hans de Koning (48) was gedurende zijn actieve voetbalcarrire keeper van AZ en FC Twente. Als reservedoelman werd hij in 1981 kampioen met de Alkmaarders. In 1993 brak de Rotterdammer tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Barcelona zijn bekken, wat het einde van zijn loopbaan betekende. De Koning was op dat moment al keeperstrainer van FC Twente. In het vervolg werd hij keeperstrainer en assistent bij AZ.
In 2000 werd hij assistent bij Fortuna Sittard, waar hij als opvolger van Hans Verl voor het eerst op eigen benen stond. De Koning was als interim-trainer nog een aantal maanden in dienst van FC Dordrecht en is sinds 2005 hoofdcoach van TOP Oss. Per 1 januari 2010 wordt hij fulltime technisch manager van de Ossenaren. Zijn huidige assistent Dirk Heesen hoopt voor die tijd zijn diploma Coach Betaald Voetbal te halen en zal eerst nog een half jaar worden ingewerkt.

De sterspeler
Erik Quekel scoorde de afgelopen twee seizoenen 26 doelpunten in 61 wedstrijden namens TOP Oss. De 21-jarige Bosschenaar kampte deze competitie al met verschillende blessures, maar wist dit seizoen toch al acht keer het net te vinden in achttien duels. Vorige week maakte hij er twee uit een strafschop, toen TOP met 3-1 won van Excelsior.

Vorige ontmoeting
TOP Oss startte flitsend aan de partij tussen beide ploegen eerder dit seizoen. RBC bleef echter overeind en stond na een dik kwartier zelfs met 0-2 voor. Twee keer jaagde Sjoerd Ars de bal van afstand langs doelman De Vogt. Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg wat terug te kunnen doen, toen Schoofs mocht aanleggen voor een strafschop. Erwin Friebel, die voor het eerst dit seizoen speelminuten kreeg, redde echter uitstekend en hield ook daarna op wonderbaarlijke wijze de nul. In de tweede helft wist TOP Oss weinig meer te brengen en de Roosendalers kregen steeds meer ruimte. RBC sprong echter niet goed met de mogelijkheden om. Vijf minuten voor tijd werd hettoch nog0-3. Tim Peters was de maker van het doelpunt.

Ex-spelers
Wilko de Vogt verdedigde in het seizoen 2002/2003 twee duels het doel van RBC. Hij kwam over van Sheffield United, nadat eerste keeper Maikel Aerts zwaar geblesseerd was geraakt. De Vogt moest echter ook Wim de Ron voor zich dulden. De doelman is bezig aan zijn vijfde seizoen bij TOP Oss.

TOP Oss is n van de vele Brabantse ploegen waar Henk Vos onder contract heeft gestaan. In het seizoen 2004/2005 was hij driemaal trefzeker in achttien wedstrijden. Halverwege het jaar ging hij aan de slag bij Germinal Beerschot Antwerpen.

RBC Roosendaal-TOP Oss
Datum: 13 maart 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van Boekel
Assistent-scheidsrechters: Van der Pas en Van Dongen
Vierde official: Honig




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd