Van Driel: ?Mijn reputatie heeft me genekt?

Gepost door:Remy // 2009-03-11 00:00:00 // 3445 keer bekeken

Mels van Driel blijft het onbegrijpelijk vinden dat hij tegen sc Cambuur met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Desondanks ging de middenvelder niet in beroep tegen een schorsing van drie duels, waarvan n voorwaardelijk.

Samen met trainer Rini Coolen keek Van Driel de beelden terug. Beiden zijn het oneens met de beslissing van scheidsrechter Ed Janssen.
Volledig onterecht, aldus Van Driel in BN/DeStem. Het was een harde tackle, maar wel met n been op de bal. Janssen stuurde me uit het veld omdat ik Beekmans met twee benen op zijn knien geraakt zou hebben. Althans, dat zei hij toen hij me rood gaf. 'Schandalige overtreding', voegde hij eraan toe. We hebben de beelden uitvergroot. Nou, daar is dus geen sprake van.

Waarom dan geen beroep aantekenen? Coolen: Een beroepszaak win je toch nooit. En bovendien riskeer je dan nog een hogere straf. In het scheidsrechtersrapport staat namelijk niets meer over het raken van de tegenstander op de knie. Als de tuchtcommissie het op ruw spel gooit, ben je kansloos.

Ook de oefenmeester vond de rode kaart niet op zijn plaats. Maar minstens zo erg vond ik het afkeuren van het doelpunt van Jordan Remacle. Op onze eigen beelden is namelijk duidelijk te zien dat het absoluut geen buitenspel was. We verliezen hier de wedstrijd en onze aanvoerder door missers van het arbitrale trio. Daar houd ik een heel slecht gevoel aan over.

Ik ben er goed ziek van. Door die kaart verliezen wij dus wel de vijfde periode, zegt Van Driel, voor wie het zijn zevende rode kaart in zijn carrire betekende en zijn tweede in dienst van RBC. De eerste kreeg hij in zijn eerste thuiswedstrijd, tegen Haarlem, en eveneens van arbiter Janssen. Ja, ik denk wel dat mijn reputatie me heeft genekt. Janssen leek wel blij toen hij me eraf kon sturen. Daar begrijp ik dus niets van. Van Driel vindt zichzelf immers geen harde of gemene speler. Die vorige rode kaarten kwamen voort uit frustratie of te graag willen, wat zich dan uitte in onbesuisde acties. Maar dat is allemaal al meer dan een jaar geleden. Het ging nu eigenlijk net beter.

Eerder in de wedstrijd had de aanvoerder RBC nog op voorsprong gezet met een schitterend afstandsschot. Janssen complimenteerde mij daar zelfs mee. 'Goed bezig', zei hij. Een uur later stuurt 'ie me eraf. Heb je Van Driel weer met zijn rode kaarten, hoor ik dan achteraf. Lekker is dat, kan ik dus weer helemaal opnieuw beginnen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd