Onverwachte nederlaag RBC D1

Gepost door:Rbcfan // 2009-03-01 00:00:00 // 3005 keer bekeken

RBC D1 leed afgelopen zaterdag een onverwachte nederlaag thuis tegen FC Dordrecht D1. Het werd op Sportpark Vierhoeven een 3-5 overwinning voor de schapenkoppen uit Dordrecht. Het was voor RBC de 3e nederlaag van dit seizoen. RBC heeft gedurende de gehele wedstrijd in de achtervolging gemoeten, Dordrecht kwam steeds op voorsprong maar de jongens van Gijs v/d Bom kwamen steeds goed terug totaan de 3-3 door doelpunten van Raymond ten Voorden, Daniel Wissel en Nordin de Korte. Nadat FC Dordrecht voor de 4e keer op voorsprong gekomen was, was het verzet van de Roosendaalse club gebroken en konden de gasten uitlopen naar een 3-5 overwinning.

RBC A1 revanceerde zich goed na de blamage vorige week tegen FC Eindhoven. In Sittard werd de nummer 2 van de ranglijst Fortuna Sittard A1 met 1-2 verslagen. RBC kwam al in de 3e minuut op voorsprong door een doelpunt van Thomas van Soerland. Vlak voor rust wisten de Limburgers iets terug te doen wat meteen resulteerde in de gelijkmaker. RBC leek de rust echter niet met deze gelijke stand te halen want kort daarna kreeg de thuisclub een strafschop die echter schitterend werd gered door doelman Niels van Sundert. Na rust was Fortuna duidelijk de bovenliggende partij zonder echter tot scoren te komen. Dit lukte RBC uiteindelijk wel in de 68e minuut toen het een vrije trap kreeg op de rand van de 16 meter. Collin Schilperoord ontfermde zich over de bal en joeg het leer in de korte hoek achter de Limburgse doelman: 1-2 RBC. De thuisploeg drong daarna nog wel aan maar wist geen verandering meer in de stand te brengen zodat de 3 punten uiteindelijk mee naar Roosendaal gingen.

RBC B1 had ook een verre uitwedstrijd voor de boeg. Het toog naar Kerkrade om aan te treden tegen Roda JC B1. Het werd een levendige partij op het oude Kaalheide die eindigde in 0-0 waar RBC verzuimde om de volle winst mee naar huis te nemen maar achteraf blij mocht zijn dat het door een katachtige redding van doelman Remy Vos niet met lege handen huiswaarts gestuurd werd.

RBC C1 leed in Den Haag een fikse 3-0 nederlaag tegen ADO Den Haag C1. RBC kreeg in deze wedstrijd legio kansen maar daar haal je meteen het probleem van dit team dit seizoen naar boven. Wel veel kansen creren maar niet scoren zodat het je uiteindelijk steeds weer opbreekt, zoals ook nu in de residentiestad. Door deze nederlaag is RBC terug gezakt naar een plaats net boven de degradatiestreep met nog slechts 4 punten voorsprong op de nummer voorlaatst Willem II C1 dat ook nog 1 wedstrijd minder gespeeld heeft dan de Roosendalers. Het gaat nog moeilijk worden voor dit team maar natuurlijk houden we er alle vertrouwen in.