Voorbeschouwing FC Zwolle-RBC

Gepost door:Remy // 2009-02-12 00:00:00 // 2707 keer bekeken

Een week geleden stond RBC nog vier punten onder BV Veendam, maar nu heeft het twee punten mr dan de Groningers. Na lange tijd kon de ploeg van trainer Rini Coolen weer een overwinning bijschrijven, door goals van Sjoerd Ars en Jordan Remacle. Midweeks stegen de Roosendalers nog een plaatsje op de ranglijst, omdat Veendam net als vorig seizoen drie punten in mindering kreeg.

Hoewel het spel nog niet groots was, werd er vorige week wel strijd geleverd, wat meteen resulteerde in drie punten. In Zwolle moet RBC laten zien dat dit geen incident was. Zwolle, getraind door Jan Everse, staat zesde en heeft nog een wedstrijd tegoed. Als het inhaalduel tegen sc Cambuur (dat al drie keer is uitgesteld) wordt gewonnen, schrijft de ploeg bovendien de vierde periode op haar naam.

Rini Coolen mist vrijdag een negental spelers. Erwin Friebel kampt met een enkelblessure, waardoor Arin Pietersma zijn debuut zal maken. Daarnaast zijn Sasa Stojanovic (gebit), Gregory Nelson (teen), Kevin Stoutjesdijk (knie), Robin van Nijnatten (hamstring), Carlos Ramos (heup), Pascal Heije (enkel), Arjan Christianen (enkel) en Patrick Duarte (enkel) niet inzetbaar.

De sterspeler
Routinier Albert van der Haar is van grote waarde voor FC Zwolle. De 33-jarige linksback scoorde dit seizoen al zes keer. Van der Haar debuteerde in 1994 in het profvoetbal,eveneens namens FC Zwolle. Tussen 2004 en 2006 droeg hij twee jaar het shirt van Willem II. Clubtopscorer is Dave Huymans. De Amsterdammer maakte er zeven.

Vorige ontmoeting
FC Zwolle was de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van het huidige seizoen. Een fris ogend RBC was de betere en kwam binnen tien minuten al drie keer gevaarlijk voor het doel van Boer. De bezoekers sloegen echter op de juiste momenten toe en keerden met een 1-3 zege op zak terug naar Overijssel.

Uit de eerste de beste kans voor Zwolle was het meteen raak. De Uruguayaan Guarino kopte binnen. Tim Peters trok de stand kort na rust gelijk, toen hij een afgeslagen bal laag in de rechterhoek deponeerde. Het was ht moment om door te drukken, maar toen de zieke Mels van Driel naar de kant moest bracht trainer Rob Meppelink verdediger Sjoerd Schrier in, die overigens later weer vervangen moest worden vanwege een zware meniscusblessure. RBC liep achteruit en een kwartier voor tijd kon Van Polen met gemak
door de Roosendaalse defensie wandelen en de 1-2 achter Christianen leggen. RBC vocht voor wat het waard was, maar niets bleef de ploeg bespaard. In blessuretijd werd een overtreding van Carlos Ramos bestraft met rood. Huymans legde aan voor de vrije trap en gooide het duel definitief in het slot.

FC Zwolle Stadion
Het stadion van FC Zwolle is gelegen aan de Ceintuurbaan, dicht bij de plaats waar het voormalige Oosterenkstadion stond. Het nieuwe onderkomen biedt plaats aan 10.500 toeschouwers. In maart 2007 werd de eerste paal geslagen, waardoor FC Zwolle het seizoen 2007/2008 afwerkte in een thuishaven die nog in aanbouw was. Momenteel wordt nog gewerkt aan onder meer diverse ruimtes in het hoofdgebouw en een hotel.

FC Zwolle-RBC Roosendaal
Datum: 13 februari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: FC Zwolle Stadion
Scheidsrechter: Bekebrede
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Van de Ven
Vierde official: Heida




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd