Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Den Bosch-RBC Roosendaal

Gepost door:Remy // 2006-10-21 00:00:00 // 2705 keer bekeken

'Hier mogen we even van genieten, maar maandag wacht onze grootste concurrent voor de titel, FC Den Bosch. Die kunnen we eventueel op een achterstand van twaalf punten zetten. Het moge duidelijk zijn dat daar vanaf nu weer onze aandacht naar uit gaat.' Dat waren de woorden van Robert Maaskant, kort na het behalen van de periodetitel, de eerste echte prijs sinds jaren. Zaterdagochtend om 9:30 uur stond hij weer op het veld met zijn selectie. Alles gericht op die ene wedstrijd, de confrontatie met concurrent FC Den Bosch. Een concurrent overigens, die na twaalf wedstrijden in de Jupiler League achtste staat, met maar liefst negen punten achterstand op RBC.

De Bosschenaren begonnen het seizoen voortvarend. Door vier zeges en twee gelijke spelen werd de eerste periodetitel gewonnen. In de tweede serie van zes wedstrijden ging het echter helemaal mis. De uitwedstrijd tegen AGOVV (3-0 verlies) leidde het verval in. Vervolgens speelde Den Bosch gelijk tegen Go Ahead en ging men met 3-1 onderuit tegen een andere voorname titelkandidaat, De Graafschap. Afgelopen vrijdag stond het team van trainer Theo Bos tien minuten voor tijd nog voor bij VVV, maar twee late treffers van de thuisploeg zorgden er voor dat Den Bosch opnieuw averij opliep.

Het zit Theo Bos ook niet mee. De oefenmeester kampt momenteel met acht blessures. Opvallend is dat Robbie Haemhouts, Peter van den Berg, Frank Demouge en ex-RBCer Ramon Luijten allen te maken hebben met een hamstringkwetsuur. De technische staf wijt dat aan het afwisselend spelen op gewoon gras en kunstgras. Anthony Lurling (voet), Gijs Cales (knie), Wout Meulemans (nek) en Benjamin Pinto (enkel) maken de ziekenboeg compleet. Ook een andere oud-speler van RBC, Nyron Wau, zal er niet bij zijn. De rechtsbuiten startte de competitie goed en scoorde inmiddels drie keer. In Venlo kreeg hij echter twee keer de gele kaart voorgehouden, waardoor hij geschorst is en de wedstrijd tegen RBC moet missen. Het is al de tweede schorsing voor Wau dit seizoen. Eerder moest hij drie duels toekijken naar aanleiding van een elleboogstoot in het bekerduel met de amateurs van HSC'21.

Bij RBC loopt alles ondertussen voorspoedig. De tweede periode werd zonder puntverlies binnengehaald en er werd bovendien flink aan het doelsaldo gewerkt. Daarnaast kan Robert Maaskant beschikken over een vrijwel volledig fitte groep. Alleen Paul de Lange en Robert Molenaar (vocht in de knie) zijn niet inzetbaar. Melvin Fleur maakt waarschijnlijk zijn rentree als linksback, waardoor Benny Kerstens weer vanaf de bank begint. Ook Henk Vos is er weer bij, zijn schorsing van drie duels zit er op.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal zal een speciale wedstrijd zijn voor de familie Ten Heuvel. Aan de kant van de thuisploeg zal Arturo zijn opwachting maken op het middenveld, terwijl broer Laurens natuurlijk in de spits staat bij RBC. Vorig seizoen voetbalden ze nog samen bij HFC Haarlem.

Vermoedelijke opstellingen:
FC Den Bosch: Coutinho; Maguire, Peters, Uneken, Raymaekers; Beekmans, Ten Heuvel, Rimkus; Leitoe, Van der Biezen en Bechan.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Fleur; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd