Voorbeschouwing RBC-Veendam

Gepost door:Remy // 2009-02-05 00:00:00 // 2745 keer bekeken

Tegen BV Veendam krijgt RBC een nieuwe kans om de eerste thuiszege sinds 10 oktober 2008 te behalen. Destijds waren de Roosendalers, onder leiding van Eric Hellemons, met 3-0 te sterk voor AGOVV.

RBC heeft in het nieuwe jaar nog geen punt gepakt, maar voor BV Veendam is de winterstop duidelijk wl goed geweest. De ploeg van Joop Gall behaalde de volle score uit de wedstrijden tot nu toe in 2009, terwijl 2008 werd afgesloten met een reeks van tien duels zonder overwinning. In januari won Veendam met 1-0 van MVV en met 1-3 van Helmond Sport. De thuiswedstrijd tegen FC Omniworld werd zowel vorige week vrijdag als afgelopen dinsdag afgelast, omdat het veld onbespeelbaar was. Met nog een duel tegoed staan de Groningers nu twaalfde in het klassement.

De trainer
Joop Gall (45) speelde zestien jaar lang profvoetbal in het noorden van het land. Hij begon in het seizoen 1983/1984 bij FC Groningen en verruilde die club vervolgens meerdere malen voor BV Veendam. In totaal speelde hij acht jaar bij Groningen, verdeeld over drie periodes. Verder stond hij n jaar onder contract bij SC Heerenveen en zeven bij BV Veendam (1984/86, 1987/1990 en 1997/1999). Nadat Gall zijn actieve carrire had beindigd bleef de binding met de Groningse clubs bestaan. Vanaf 2001 was hij assistent-trainer van FC Groningen. Gedurende die jaren behaalde hij zijn trainersdiplomas en in 2005 werd hij bij Veendam de opvolger van Jan Korte, die algemeen directeur werd en dat overigens nog steeds is.

De sterspeler
De grote naam in de selectie van Veendam is natuurlijk die van Sjaak Polak. De Hagenees tekende een paar dagen voor de competitiestart volkomen onverwacht een driejarig contract. Hoewel hij inmiddels zijn basisplaats terug heeft, werd hij ook enkele duels gepasseerd. In Veendam lijkt een nieuwe ster te zijn opgestaan. Serdar
ztrk kwam onlangs op huurbasis over van FC Groningen en de 20-jarige Turk scoorde al drie keer in twee duels. Overigens is clubtopscorer Michiel Hemmen, evenals Patrick Lip, tijdelijk naar de beloften verbannen wegens onprofessioneel gedrag.

Vorige ontmoeting
Vol goede moed reisde RBC aan het begin van dit seizoen af naar Veendam, om er vervolgens een zure nederlaag te lijden. Een ongeconcentreerd begin zorgde ervoor dat het team van Rob Meppelink al vroeg achter de feiten aanliep. Binnen twaalf minuten hadden Buurmeijer en Hemmen de thuisploeg op 2-0 gezet. In de 22e minuut deed RBC wat terug via een rollertje van Stojanovic in de uiterste hoek. Na de rust moest RBC komen, maar Veendam leek het duel te beslissen. Scheidsrechter Makkelie kende een omstreden strafschop toe, die werd benut door Polak. Rob Meppelink kon zijn boosheid niet verbergen en werd na aanhoudend commentaar op de leiding naar de tribune gestuurd. De slotminuten werden toch nog spannend, omdat Ars koppend de aansluitingstreffer maakte. RBC verdiende meerdere vrije trappen en hoekschoppen, waarbij ook doelman Christianen in de aanval ging, maar gescoord werd er niet meer.

RBC Roosendaal-BV Veendam
Datum: 6 februari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: Polman en Van der Pas
Vierde official: Hofstra




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd