'Versterkingen gehaald met oog op toekomst'

Gepost door:Remy // 2009-02-03 00:00:00 // 3003 keer bekeken

Trainer/coach en manager voetbalzaken Rini Coolen (foto) is blij dat RBC zich net voor het sluiten van de transfermarkt nog flink heeft kunnen versterken. De club verwelkomde gisteren vijf nieuwe spelers. 'Creatief zaken doen', reageert Coolen in BN/DeStem. Vier spelers worden gehuurd tegen 'minimale financile voorwaarden' en Yama Sharifi komt op amateurbasis.

Zoals hij eerder al aangaf richt Coolen zijn blik op volgend seizoen. De vijf nieuwelingen krijgen een half seizoen de tijd zich te bewijzen. Een soort lange proefperiode dus. 'De spelers zijn vooral gehaald met het oog op de verdere toekomst. Als ze bevallen is het de bedoeling dat ze ook na dit seizoen bij RBC blijven. Wij hebben bewust geen spelers gezocht die na een half jaar weer terug wilden naar hun oude club omdat we beleidsmatig bezig willen zijn voor de toekomst', zegt Coolen.

Desondanks hoopt de trainer dat de toegenomen concurrentie ook dit seizoen al tot resultaten gaat leiden. 'Dat is goed voor de ploeg n voor de ontwikkeling van de spelers. We kijken nu vooral naar de lange termijn, maar een succesje op korte termijn zou meegenomen zijn.'

Jeffrey Vlug is blij met zijn terugkeer bij RBC. 'Hoewel vorig seizoen geen groot sportief succes was, heb ik het hier altijd prima naar mijn zin gehad.' De aanvaller, die bij Sparta nog een contract heeft tot 2011, zal ingezet worden als schaduwspits. Coolen: 'Ik zie vooral veel in een wisselwerking tussen hem en Sjoerd Ars.' Met Cees Toet heeft RBC eindelijk een extra verdediger binnen, nadat Maciej Wilusz al na n training was afgehaakt wegens een blessure. De Hagenaar, die met Nicky Hayen het centrale duo moet gaan vormen,is echter wel rechtsbenig. 'Nicky kan ook links centraal uit de voeten, en een linksbenige centrale verdediger was niet voor handen', licht Coolen toe.

Behalve Vlug begint ook Arin Pietersma aan zijn tweede periode in Roosendaal. De 21-jarige Dinteloorder wordt gehuurd van Willem II, omdat eerste doelman Arjan Christianen vermoedelijk nog een tijd is uitgeschakeld. De Italiaanse Belg Giuseppe Riolo is in eerste instantie een versterking voor Jong RBC. Als hij voldoet, zal hij na dit seizoen definitief worden overgenomen van Zulte Waregem. De Afghaanse Belg Yama Sharifi is weliswaar afkomstig van de Belgische derdeklasser RACS Couillet, maar is volgens Coolen 'zeker een groot talent'.

De vijf aanwinsten kunnen aanstaande vrijdag voor het eerst in actie komen voor RBC. Ze zijn nog niet speelgerechtigd voor het inhaalduel met Haarlem dinsdagavond.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd