Voorbeschouwing Haarlem-RBC

Gepost door:Remy // 2009-01-29 00:00:00 // 2831 keer bekeken

Het begint steeds meer op een verloren seizoen te lijken. Indien Fortuna Sittard vrijdag de periodetitel pakt -en die kans is aanwezig- dan plaatsen slechts de ploegen twee tot en met zeven op de ranglijst zich voor de play-offs. Met de huidige zestiende plaats kan een dergelijke klassering uitgesloten worden. Daarnaast ziet het er niet naar uit dat dit RBC in staat is zelf een periode te winnen.

Bij HFC Haarlem, de tegenstander van vrijdag, is alles anders. De hekkensluiter van vorig seizoen is tegen alle verwachtingen in nog volop in de race voor een plaatsje in de play-offs. De ploeg van Jan Zoutman staat achtste en eerder deze maand werd het contract van de trainer verlengd tot medio 2010.

De sterspeler
Het collectief lijkt doorslaggevend bij Haarlem. De middenvelders Wilmer Kousemaker en Benjamin van den Broek delen de status van clubtopscorer met zes goals. In de winterstop wisten de Noord-Hollanders de selectie nog te versterken met de aanvallers Rogier Veenstra (gehuurd van NAC) en Renaldo Jongebloet (gehuurd van Ajax).

Vorige ontmoeting
Tegen Haarlem boekte RBC de eerste thuiszege van het seizoen. De Roosendalers kenden weinig problemen met de bezoekers, creerden aardig wat kansen en benutten er uiteindelijk twee. Op slag van rust scoorde Sasa Stojanovic op aangeven van Patrick Duarte. In de tweede helft liet Sjoerd Ars zijn eerste officile doelpunt in het RBC-shirt noteren en maakte Pius Ikedia zijn rentree in Roosendaal.

Ex-spelers
Laurens ten Heuvel speelde anderhalf jaar bij RBC, maar d kans tegen Excelsior bleef hem maar achtervolgen. Het vorige seizoen maakte de spits af bij Telstar (waar hij zes keer scoorde in tien duels!) en sinds de zomer is hij terug bij rivaal Haarlem. Bij de Haarlemmers deed hij tot dusverre alle wedstrijden mee. Hij trof viermaal doel.

Haarlem-stadion
HFC Haarlem speelt haar wedstrijden nog steeds op de plaats waar in 1907 voor het eerst tribunes werden gebouwd. Momenteel zijn slechts twee tribunes in gebruik, waardoor het stadionnetje niet meer dan 3.442 toeschouwers kan ontvangen. In de toekomst wil Haarlem graag verhuizen naar een nieuw stadion, Stadion Oostpoort geheten. Enkele maanden gelden leek de club een nieuw onderkomen uit het hoofd te kunnen zetten, toen de projectontwikkelaar zich -mogelijk als gevolg van de kredietcrisis- had teruggetrokken. De Haarlemse zakenman Rens Muller heeft zich nu echter opgeworpen als investeerder.

HFC Haarlem-RBC Roosendaal
Datum: 30 januari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Haarlem-stadion
Scheidsrechter: Van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Meenhuis
Vierde official: Tulleners




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd