Jong RBC dendert over TOP Oss heen

Gepost door:Remy // 2009-01-27 00:00:00 // 2742 keer bekeken

Jong RBC heeft een prima prestatie geleverd tegen TOP Oss. Op sportpark Vierhoeven werden de bezoekers verpulverd; de teller stopte pas bij 6-1.

Halverwege de eerste helft nam de ploeg van coach Robert Molenaar een voorsprong. Eric Fuanani werd neergehaald in het zestienmetergebied en Filip Chlup benutte de toegekende penalty. Een tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Ralf Seuntjens bediende Melvin de Leeuw en de jongeling, die vorige week een nieuw contract ondertekende, faalde niet in de afronding. Net voor rust wist RBC de wedstrijd definitief te beslissen. Het voorbereidende werk was opnieuw van Seuntjens, aanvoerder Jurgen Gijzen was nu de afmaker: 3-0.

Na rust nam RBC zeker geen gas terug. In de 54e minuut werd de voorsprong verder uitgebouwd, toen Seuntjens een vrije trap van De Leeuw tot doelpunt promoveerde. Een kwartiertje voor het einde redde Dimitri Djollo nog enigszins de eer voor TOP Oss. RBC wilde deze tegentreffer snel rechtzetten en stond zes minuten later alweer op 6-1. Spits Ralf Seuntjens scoorde zijn tweede van de avond en invaller Rob van Poppel maakte op aangeven van Thomas van den Houten het zesde doelpunt.

De frustaties liepen hoog op bij de bezoekers. In de slotfase kreeg TOP-speler Casper van Elsackerzelfs een dubbele rode kaart vanwege het beledigen en bedreigen van de arbitrage. Aan de zijde van RBC maakten Sherief Tawfik, Rutger van der Kleij en Rob van Poppel hun rentree na maandenlang blessureleed.