Interviews
Meest recente interviews

Goed weekend RBC jeugd

Gepost door:Rbcfan // 2009-01-25 00:00:00 // 2784 keer bekeken

In tegenstelling tot RBC 1, heeft de jeugdopleiding afgelopen weekend een geslaagd programma afgewerkt. Van de 5 wedstrijden die er op het programma stonden werden er 4 gewonnen en slechts 1 verloren. Vooral de winst van RBC A1 bij FC Den Bosch was zeer opmerkelijk.

RBC A1 en FC Den Bosch leken in een opgaande wedstrijd op een 0-0 eindstand af te stevenen. In de 1e helft was FC Den Bosch duidelijk de sterkere partij maar door goed keeperswerk van Niels van Sundert wist de Roosendaalse ploeg de rust te halen met een blanco stand, In de 2e helft deed RBC veel meer mee en kreeg Bob Ruissen tot 2x toe een goede mogelijkheid om de score te openen maar nu stond de doelman van FC Den Bosch een tegentreffer in de weg. Met beide keepers in de hoofdrol leek het moeilijk te worden om de wedstrijd naar zich toe te trekken tot aan de 82e minuut. Trainer Robert Molenaar bracht toen Thomas van Soerland in het veld en dat bleek achteraf een gouden wissel. 1 Minuut voor tijd wist hij wel de Bossche doelman te verschalken zodat de 3 punten uiteindelijk gingen naar RBC A1. Een zeer knappe prestatie van dit team.

RBC B1 ging op bezoek bij Excelsior Maassluis. RBC begon de wedstrijd met liefst 5 wijzigingen in het team vanwege blessures. In het eerste kwartier moest de ploeg uit Roosendaal alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen maar in de 23e minuut kantelde de wedstrijd in zijn geheel. RBC kwam op voorsprong en binnen een tijdsbestek van 9 minuten liep het uit naar een 0-3 voorsprong. Na de rust kwamen de Roosendalers niet meer in gevaar en scoorde het zelfs nog 2x waardoor de eindstand uiteindelijk 0-5 werd voor de bezoekers. Voor RBC was Rick Dielemans deze middag zeer trefzeker, hij scoorde 3x.

RBC C1 kon het niet bolwerken in Nijmegen tegen NEC C1. Zoals in de thuiswedstrijd waren de gastheren ook nu veel te sterk voor het team van Edwin de Nijs en won de wedstrijd met 6-0. Een ruime nederlaag dus voor RBC C1 waardoor het in de gevarenhoek blijft.

RBC D1 ontving Roda JC D1 en had nog iets goed te maken van de uitwedstrijd in Kerkrade. RBC kwam in een rommelige 1e helft op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Beerendonk maar zag Roda JC door een inschattingsfout van de RBC doelman terug komen tot 1-1. Lang konden de Limburgers niet genieten van deze gelijkmaker want binnen 2 minuten was de stand weer 2-1 in het voordeel van de Roosendalers nadat Daniel Wissel een penalty binnenschoot. Na de rust werd er nog 1x gescoord door de thuisclub, wederom door Daniel Wissel, waardoor er een 3-1 eindstand op het scorebord kwam en de onterechte nederlaag bij Roda ruimschoots was weggepoetst. RBC D1 blijft door deze overwinning op de 2e plaats staan in de 1e divisie.

RBC D2 deed wat het moest doen: winnen om aansluiting met de koploper te houden. Thuis tegen TSC D1 werd het na een 2-0 ruststand 5-1 voorde benjamins van onze vereniging.

Al met al dus een super geslaagd weekend voor onze elftallen uit de opleiding wat weer vertrouwen geeft voor het verdere verloop van dit seizoen.