Voorbeschouwing VVV-RBC

Gepost door:Remy // 2009-01-15 00:00:00 // 2771 keer bekeken

Na het aantreden van Rini Coolen als trainer bleef RBC een tijdje ongeslagen, maar de laatste wedstrijden voor de winterstop hebben het vertrouwen weer doen afnemen. Er werd slechts gelijk gespeeld tegen FC Dordrecht en FC Omniworld en van Fortuna Sittard werd zelfs verloren. Vrijdag wordt de competitie hervat met meteen een lastig uitduel. RBC reist af naar Venlo. Daar wacht koploper VVV, dat na 21 wedstrijden al tien punten voorsprong heeft op nummer twee RKC.

RBC wist tot dusver slechts zes duels te winnen en is daardoor terug te vinden op een teleurstellende twaalfde plaats. In de winterstop werden de oefenpotjes tegen het Thools elftal en Baronie winnend afgesloten, maar daar is alles mee gezegd. Met de huurlingen Maciej Wilusz en Gregory Nelson erbij hopen de Roosendalers zich alsnog in het linkerrijtje te nestelen. Tegenstander VVV, onder leiding van voormalig RBC-trainer Jan van Dijk, draait uitstekend. De Limburgers voldoen aan de hooggespannen verwachtingen en hebben thuis zelfs nog niet verloren. Alleen FC Zwolle en MVV wisten een punt mee te nemen uit De Koel. Vorige week won VVV een oefenduel tegen het Belgische Racing Genk met liefst 3-0.

Coolen moet het stellen zonder een achttal spelers. Mels van Driel en Melvin de Leeuw zijn geschorst. Patrick Duarte (enkel), Kevin Stoutjesdijk (knie), Arjan Christianen (enkel), Pius Ikedia (ziek), Carlos Ramos (heup) en Robin van Nijnatten (onderbeen) zijn geblesseerd.

De sterspeler
Keisuke Honda is de sensatie van de Jupiler League. De Japanner trof al negen keer doel, gaf zeven assists en is eigenlijk te goed voor dit niveau. Transfergeruchten waren er dan ook al volop, maar voorlopig is de middenvelder nog in Venlo te bewonderen. Ook Sandro Calabro baart opzien. De Hagenees scoorde zeventien doelpunten in evenzoveel duels.

Vorige ontmoeting
RBC-VVV op 3 oktober 2008 was de laatste wedstrijd van Rob Meppelink als trainer van RBC. Het treffen stond vooral in het teken van protest tegen decoach, die zich niet populair had gemaakt met zijn kritische uitspraken over de stad Roosendaal en haar voetbalpubliek. Na een ruststand van 1-1 (eigen doelpunt Schrier en de gelijkmaker van Stojanovic vlak voor de pauze) liepen de bezoekers in het tweede bedrijf uit naar 1-4. RBC gaf de goals wel heel makkelijk weg en stelde daar zelf weinig tegenover.

Seacon Stadion De Koel
Sinds 1972 speelt VVV de thuiswedstrijden in stadion De Koel, gelegen in een kuil (koel is dialect voor kuil). Vanwege deze speciale ligging staat het stadion in heel Nederland bekend als mooi en authentiek. Daarnaast is de lange trap van het speelveld naar de kleedkamers bekend. In 2004 werd De Koel gerenoveerd en sinds 2005 is de sponsornaam Seacon aan de thuishaven van VVV verbonden. Anderhalf jaar geleden werd er nog het een en ander verbouwd, om het stadion geschikt te maken voor eredivisievoetbal. Overigens heeft VVV ambitieuze plannen voor een nieuw stadion, dat plaats moet bieden aan 15.000 toeschouwers. De Koel herbergt maximaal 6.000 supporters.

VVV-Venlo RBC Roosendaal
Datum: 16 januari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Seacon Stadion De Koel
Scheidsrechter: Winter
Assistent-scheidsrechters: Simons en Strijker
Vierde official: IJsbrandy




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd