Voorbeschouwing RBC Roosendaal-Cambuur Leeuwarden

Gepost door:Remy // 2006-10-18 00:00:00 // 2585 keer bekeken

Eigenlijk kan de periodetitel RBC niet meer ontgaan. De ploeg van Robert Maaskant is de enige zonder puntverlies en staat dan ook fier bovenaan. Alleen Stormvogels Telstar kan nog enigszins bijblijven. Met het gelijkspel in de derby tegen Haarlem verloor Telstar echter twee kostbare punten, waardoor RBC bij winst op Cambuur Leeuwarden zeker is van een feestje. Zelfs een puntendeling is waarschijnlijk voldoende, omdat het doelsaldo van de Roosendalers in deze tweede periode beter is dan dat van de collegas uit Velsen (+11 tegen +7).

Stormvogels Telstar komt vrijdag in actie tegen Fortuna Sittard, RBC Roosendaal ontvangt zoals gezegd Cambuur Leeuwarden. Het elftal van trainer Roy Wesseling is terug te vinden op de vijftiende plaats op de ranglijst. Het huidige seizoen verloopt dan ook uitermate onrustig voor de Friese club. Nadat er in acht wedstrijden slechts drie punten waren behaald en Cambuur tot overmaat van ramp in de KNVB Beker werd uitgeschakeld door de amateurs van ASWH werd de trainer een ultimatum gesteld. In de eerstvolgende twee duels moesten minimaal vier punten worden gepakt. Na de 0-2 nederlaag tegen FC Emmen (vier punten was dus onhaalbaar) mocht Wesseling echter blijven zitten. De daaropvolgende wedstrijden tegen Fortuna Sittard en MVV werden wel in winst omgezet, waardoor Wesseling voorlopig het voordeel van de twijfel krijgt. De Leeuwarders hebben dit seizoen vooral moeite met scoren (slechts tien doelpunten in elf wedstrijden). Alleen Ren van der Weij is met vier doelpuntenin negen duels aardig op dreef. Andere bekende namen in de selectie van Cambuur zijn bijvoorbeeld Adnan Barakat, Rick Hooyboer en keeper Peter van der Vlag, die vorig seizoen nog werd verkozen tot beste speler van de eerste divisie.

Naar verwachting is de eerste doelman er echter niet bij vrijdag. RBC mist in ieder geval Henk Vos, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit. Ook Paul de Lange is er niet bij vanwege een knieblessure. De inzetbaarheid van Melvin Fleur (hamstrings) is nog onzeker.

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.

Cambuur Leeuwarden: De Vries; Nijssen, De Wagt, Stam, Trommel; Hoogeveen, Hooyboer, Mulders, Roosenburg; Stegeman en Van der Weij.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd