Jan Pollemans nieuwe directeur RBC

Gepost door:Remy // 2009-01-07 00:00:00 // 2760 keer bekeken

Jan Pollemans is de nieuwe algemeen directeur van RBC. Hij is daarmee de opvolger van Manfred Laros, die op 1 oktober 2008 vertrokken is. Gisteren trad de 52-jarige Pollemans terug als voorzitter van de raad van commissarissen. Zijn taken worden overgenomen door oud-wethouder Conny Kerkhof-Mos.

Het werk van Pollemans, jarenlang voorzitter en sinds een paar maanden voorzitter van de rvc, ging de laatste tijd verder dan slechts toezicht houden. Vorig jaar verkocht hij zijn supermarkt aan de Beethovenlaan en kreeg hij meer tijd voor de club. Volgens Pollemans komt zijn functiewisseling dan ook vooral voort uit juridische overwegingen. Als algemeen directeur kan hij openlijk de belangen van de club behartigen, terwijl hij als lid van de rvc gebonden was aan verschillende wettelijke voorschriften.

'De juridische structuur is voor de Kamer van Koophandel nu ook weer in orde', zegt Pollemansin BN/DeStem. Hij blijft zich als vrijwilliger voor RBC inzetten. 'Ik heb nog nooit een euro aan deze club verdiend en dat blijft ook zo. RBC ligt me na aan het hart, dat weet iedereen. Voor veel bvo's in de eerste divisie is een betaald algemeen directeur trouwens niet meer zo vanzelfsprekend. De economische vooruitzichten zijn niet goed. Bovendien hangt het betaalde voetbal op termijn een inkrimping van het aantal bvo's boven het hoofd.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd