Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Fortuna Sittard

Gepost door:Remy // 2008-12-18 00:00:00 // 2635 keer bekeken

Een lange ongeslagen reeks (zes wedstrijden) is een feit, maar na de laatste twee duels is het vertrouwen toch weer wat afgenomen. Tegen laagvliegers FC Dordrecht en FC Omniworld kwam de ploeg van Rini Coolen niet verder dan 1-1. Vrijdag treft RBC in eigen huis Fortuna Sittard, eveneens een staartploeg (17e).

Bij de Limburgers is het vertrouwen groot. Sinds lange tijd werden weer eens twee wedstrijden op rij gewonnen. Zowel FC Eindhoven als FC Emmen moest er met 2-1 aan geloven. Daardoor gaat Fortuna Sittard zowaar aan de leiding in de periodestand. Behalve Fortuna heeft alleen Go Ahead Eagles de volledige score uit twee duels.

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt RBC zonder Melvin Fleur (niet wedstrijdfit), Patrick Duarte, Arjan Christianen (beiden enkelblessure), Kevin Stoutjesdijk (knie), Filip Chlup (bovenbeen), Sjoerd Schrier (scheenbeen) en Pius Ikedia (hamstring).

De trainer
Limburger Roger Reijners (1964) speelde van 1984 tot 1991 in dienst van zijn huidige werkgever. Daarna kwam de linkshalf vier jaar uit voor MVV, waar hij na het afsluiten van zijn carrire aan de slag ging als jeugdtrainer. Van 2001/2003 kreeg hij daar de hoofdmacht onder zijn hoede. Tegenvallende resultaten leidden tot ontslag en Reijners keerde terug als hoofd opleidingen bij Fortuna Sittard. Daar verving hij op 15 december 2007 de ontslagen Henk Wisman.

De sterspeler
Hoewel Fortuna Sittard geen echte sterspelers heeft, springen wel enkele (jeugdige) spelers in het oog. Zo zou VVV de 19-jarige aanvaller Ruud Boymans graag aan de selectie toevoegen en staat Taner Taktak (18) in de belangstelling van De Graafschap. Clubtopscorer is Jrgen Heinrichs met vier doelpunten. De Duitser uit Geilenkirchen raakte eerder dit seizoen slaags met ploeggenoot Danny Schreurs na afloop van Fortuna-RBC.

Vorige ontmoeting
Eerder dit seizoen speelden beide teams gelijk in Sittard, net als de twee keren daarvoor. Na negentig minuten stond een bloedeloze 0-0 op het scorebord. In de slotfase dacht RBC even de volle drie punten mee te kunnen nemen, maar een goal van Sasa Stojanovic werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Ex-spelers
Arjan Christianen was twee seizoenen lang een vaste waarde in het doel van Fortuna Sittard, voordat hij deze zomer de overstap naar RBC maakte. De keeper uit Oud Gastel, die vrijdag zijn 28e verjaardag viert, kreeg de voorkeur boven Erwin Friebel, maar raakte na zestien wedstrijden geblesseerd aan de enkel.

De 25-jarige Mels van Driel speelt al een half seizoen langer in Roosendaal. In januari 2008 werd hij overgenomen van Fortuna, waar hij in korte tijd twee keer uit de selectie was gezet. Eerst liet hij openlijk blijken het niet eens te zijn met het ontslag van trainer Henk Wisman, vervolgens gaf hij zonder toestemming een interview aan de regionale krant.

RBC Roosendaal-Fortuna Sittard
Datum: 19 december 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Liesveld
Assistent-scheidsrechters: Buijk en Jansen
Vierde official: Van den Kerkhof




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd