RBC en College akkoord over verkoop Vierhoeven

Gepost door:Remy // 2008-12-17 00:00:00 // 2804 keer bekeken

RBC en het College van B&W hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het trainings- en opleidingscomplex sportpark Vierhoeven. De gemeente Roosendaal hoopt hiermee het ruimtegebrek op sportpark Hulsdonk op te lossen. Dit betekent dat RBC per 1 juni 2009 Vierhoeven zal verlaten. Een en ander wordt pas definitief als op 5 februari ook de gemeenteraad akkoord gaat.

De club denkt dat over tweenhalf jaar de oprichting van een regionale voetbalopleiding is gerealiseerd en was daarom bereid de accommodatie te verkopen. 'Ergens in de regio moeten we een periode van tweenhalf jaar overbruggen', zegt voorzitter Jan Pollemans van de Raad van Commissarissen in BN/DeStem. De komende weken gaat RBC op zoek naar een locatie waar voorlopig kan worden getraind en waar de jeugdelftallen hun thuiswedstrijden kunnen afwerken.

Pollemans legt uit waarom RBC niet heeft gewacht met de verkoop tot de regionale opleiding er daadwerkelijk is. 'De gemeente heeft nu een tekort aan velden op Hulsdonk. Over twee jaar zou dat probleem misschien op een andere manier zijn opgelost. Het was nu het beste moment om zaken te doen.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd