B1 knokt zich terug na 0-3 achterstand

Gepost door:Rbcfan // 2008-12-14 00:00:00 // 2872 keer bekeken

Wie na een half uur spelen tijdens de wedstrijd RBC B1 - Willem II B1 nog een cent zou geven voor de kansen van RBC in deze wedstrijd, zou ter plaatse voor gek zijn verklaard. De stand op dat moment was 0-3 in het voordeel van de koploper uit Tilburg en alles wees erop dat RBC en zware afstraffing stond te wachten deze middag. Echter vlak voor rust toen Masoud Osmanie iets terug deed voor RBC en de 1-3 binnen schoot kantelde de wedstrijd in Roosendaals voordeel waarna er eenenerverende 2e helft op volgde. Willem II was na rust geen schim meer van de superieure ploeg zoals het in de 1e helft speelde toen het 2 klassen beter was dan de thuisclub. Vanaf de aftrap trok RBC het initiatief naar zich toe, liet de Tilburgers veel minder ruimte om te combineren dan voor rust en scoorde halverwege de 2e helft de 2-3 waardoor de spanning in de wedstrijd helemaal terug kwam. Voor RBC was de koek nog niet op zeker niet nadat Sander Kruis even later via een schitterend genomen vrije trap de 3-3 binnenschoot. Beide ploegen gingen daarna nog wel voor de volle winst maar gescoord werd er niet meer zodat RBC na een wat mindere periode als morele winnaar van het veld stapte tegen toch wel 1 van de best spelende ploegen uit de 1e divisie.

RBC A1 begon zijn wedstrijd thuis tegen Excelsior zwak. Al na 3 minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong en met de 5-0 nederlaag van de uitwedstrijd nog in gedachte, dreigde het ook nu weer een zware middag te worden voor het team van Robert Molenaar. Aangezien de gasten voor rust niet meer wisten te scoren en RBC evenmin was er in de 2e helft nog van alles mogelijk en dat bleek. Eerst kwam RBC verdiend op gelijke hoogte door een strafschop nadat een van de verdedigers van Excelsior de bal met de hand wegsloeg in de 16 meter. Thomas van Houten ontfermde zich over de pingel en schoot hem feilloos binnen. De vreugde aan Roosendaalse kant was maar van korte duur want even later kwam Excelsior toch weer op voorsprong via een stilstaande situatie. Het tekende de instelling van RBC dat ze bij deze stand niet bij de pakken neer ging zitten, maar bleven geloven in een beter resultaat. Dit werd beloond in de 92e minuut toen Michel Maaskant de dik en dik verdiende gelijkmaker achter de doelman kopte waardoor deze wedstrijd eindigde in 2-2 een stand waar RBC zeker gezien de 2e helft recht op had.

De teller van Daniel Wissel staat na de uitwedstrijd van RBC D1 tegen Margriet D1 op 24 treffers. De spits van RBC legde er ook zaterdag weer 3 in het mandje en had zo weer zijn aandeel in de ruime 0-6 overwinning van de Roosendaalse ploeg. RBC staat na 13 wedstrijden nog steeds op slechts 2 nederlagen wat zeer knap is van deze jonge ploeg en zal het verdere verloop van dit seizoen met vertrouwen tegemoet zien.

RBC C1 was vrij en van RBC D2 die uitspeelde tegen Terneuzense Boys D1 is helaas helemaal niks over bekend.