Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Omniworld

Gepost door:Remy // 2008-12-11 00:00:00 // 2698 keer bekeken

De competitie is halfweg en RBC bivakkeert momenteel op de elfde plaats. Op die positie eindigde de club ook het vorige seizoen, dus zijn de Roosendalers het voorbije half jaar weinig opgeschoten. Toch is een zekere ommekeer zichtbaar. RBC bleef vijf duels ongeslagen. Voor de winterstop staan nog twee thuiswedstrijden op de rol, tegen de laagvliegers FC Omniworld en Fortuna Sittard.

Eerst reist het Omniworld van Peter Boeve af naar Roosendaal. Nederlands jongste profclub draait een uiterst moeizaam seizoen. Omniworld is hekkensluiter met dertien punten uit negentien duels. Op vreemde bodem werden slechts twee puntjes behaald, door gelijke spelen tegen AGOVV en FC Eindhoven.

RBC-trainer Rini Coolen kan tegen Omniworld niet zijn vaste verdedigingscentrum opstellen. Nicky Hayen kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor automatisch voor n wedstrijd geschorst. Sjoerd Schrier werd vorige week geopereerd aan zijn scheenbeen. Verder ontbreken Patrick Duarte (enkel), Kevin Stoutjesdijk (knie), Filip Chlup (bovenbeen) en Arjan Christianen (enkel). Melvin Fleur en Henk Vos zijn nog steeds niet fit genoeg voor een plaats in de wedstrijdselectie.

De trainer
Peter Boeve, die debuteerde bij Vitesse, was jarenlang de vaste linksback van Ajax. In 1987 liep hij een gebroken rib en een geperforeerde long op. Hij kwam nog even uit voor Beerschot VAC in de Belgische Eerste Klasse, maar werd niet meer de oude. Boeve speelde zestien interlands.

Boeve was vervolgens coach bij de amateurs en jeugdtrainer van Vitesse. In 1997 stond hij bij RKC voor het eerst als trainer op eigen benen in het betaalde voetbal, na twee jaar volgde ontslag. Boeve assisteerde daarna Co Adriaanse bij Willem II en Ajax. Bij FC Zwolle werd hij opnieuw eindverantwoordelijke, maar ook daar werd hij ontslagen. Sinds 2007 staat hij aan het roer bij FC Omniworld. Vorige week liet Boeve weten dat hij na dit seizoen vertrekt uit Almere. De oefenmeester houdt hiermee min of meer de eer aan zichzelf. In januari zou de clubleiding namelijk bekend maken of men door wilde met Boeve.

De sterspeler
Sander Duits is met vijf doelpunten clubtopscorer van FC Omniworld. De oud-speler van De Graafschap was ook vorig seizoen regelmatig trefzeker voor de club uit Almere. De 25-jarige middenvelder uit Putten had al wel acht gele kaarten nodig. Hij miste dan ook wat wedstrijden in verband met schorsingen.

Vorige ontmoeting
Na de eerste wedstrijd van het seizoen kon RBC meteen drie punten bijschrijven. Op bezoek bij Omniworld won de ploeg van Rob Meppelink met 1-2. Binnen de kortste keren kwam RBC op achterstand, toen Duits van dichtbij het eerste doelpunt van de competitie liet noteren. Tien minuten voor rust brak Tim Peters de ban voor de bezoekers. De aanvaller zette goed door en legde de bal keurig in de verre hoek achter Zegers. In de 65e minuut kopte Nicky Hayen raak uit een hoekschop van Mels van Driel.

Ex-spelers
Sjoerd Ars scoort altijd en overal. Namens RBC heeft hij al elf goals op zijn naam staan. In het seizoen 2005/2006, het debuutjaar van Omniworld in het betaalde voetbal, maakte hij zeventien doelpunten voor FC Omniworld. De club uit Almere wist de spits niet te behouden. Ars vertrok naar Go Ahead Eagles.

Bij FC Omniworld is Jeffrey Kooistra technisch manager.

RBC Roosendaal-FC Omniworld
Datum: 12 december 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Lapar
Vierde official: Van den Helder




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd