Jong RBC laat kansen onbenut tegen NAC

Gepost door:Remy // 2008-12-09 00:00:00 // 2903 keer bekeken

Jong RBC kreeg gisteren te weinig tegen Jong NAC. Op het terrein van Internos in Etten-Leur wonnen de Bredanaars nipt met 1-0, door een gelukkig doelpunt van Edinho Pattinama.

Eerder dit seizoen had RBC de leeftijdsgenoten van NAC nog met 3-1 verslagen in het bekertoernooi. Ook nu deden de Roosendalers niet onder voor de ploeg van John Karelse. In de eerste helft creerden beide teams haast niets. Voor RBC schoot alleen Ralf Seuntjens voorlangs. Na de pauze werd het beter, vooral van RBC-zijde. Binnen tien minuten kregen de mannen van coach Robert Molenaar drie prima kansen, maar aanvoerder Jurgen Gijzen en Dirk Harezlak hadden hun vizier niet op scherp staan.

In de 57e minuut kreeg RBC de rekening gepresenteerd voor het missen van deze kansen. Cuco Martina leed balverlies en Pattinama, die zondag nog zijn debuut in het eerste had gemaakt, passeerde RBC-goalie Niels van Sundert. RBC kreeg vervolgens kansen op de gelijkmaker via Maarten Boddaert, Chayo Maria en Martina, maar Jim van Fessem redde voor NAC, dat overigens ook Gertjan Tamerus en Fouad Idabdelhay liet opdraven.

De beloftencompetitie is nu halverwege en RBC is gedeeld derde. Koploper Helmond Sport verloor gisteren met 0-3 van Roda JC. Volgende week maandag speelt Jong RBC in Rotterdam tegen Jong Sparta om de KNVB-beker voor beloftenelftallen.