1e Uitwinst C1, D1 klopt PSV

Gepost door:Rbcfan // 2008-12-07 00:00:00 // 2614 keer bekeken

Het is dan eindelijk gelukt, RBC C1 heeft zijn eerste uitoverwinning van het seizoen binnen. In Rotterdam won het met 1-3 van Spartaan '20 C1, een zeer belangrijke overwinning op een naaste concurrent voor het behoud in de 1e divisie. RBC C1 pakte uit de laatste 2 wedstrijden 4 punten en kan volgende week middels een overwinning met een goed gevoel de winterstop ingaan.

RBC A1 zag zijn wedstrijd tegen Helmond Sport A1 afgelast.

RBC B1 verloor de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat RKC B1 met 2-1. RBC was gedurende de gehele wedstrijd beter dan de ploeg uit Waalwijk, kwam verdiend op voorsprong maar zag de Waalwijkers via een strafschop voor rust nog langszij komen. Na rust hetzelfde spelbeeld, RBC wat de boventoon voerde echter de doelman van RKC was een grote sta in de weg deze middag. Uit een counter wist RKC vlak voor tijd de overwinning binnen te schieten en kwam uiteindelijk als voortuinlijke winnaar uit deze strijd terwijl er maar 1 ploeg recht op had eigenlijk, RBC.

Het was feest in Roosendaal rond de klok van 12.15 uur. RBC D1 had het geflikt om koploper PSV D1 de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. De Roosendaalse ploeg won met 2-1 een stand die al bij rust op het scorebord stond. PSV was nog wel op voorsprong gekomen in de 10e minuut, maar deze werd vakkundig omgebogen in een voorsprong door doelpunten van Daniel Wissel en Bart Nieuwkoop. Na rust kwam PSV sterk opzetten maar de verdediging van RBC gaf geen krimp in deze heuse topper voor een talrijk publiek dat na de wedstrijd kon genieten van het overwinningsfeestje op het veld van de Oranje hemden. Klasse prestatie jongens.

RBC D2 lukte het weer niet om te winnen. Op Vierhoeven werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Internos D1 in een rommelige wedstrijd. Na rust was RBC veel sterker dan de tegenstander uit Etten-Leur maar wist niet tot scoren te komen. Vlak voor tijd leek dan toch de bevrijdende treffer te vallen maar deze werd afgekeurd omdat de bal uit de handen van de Internos doelman zou zijn geschopt.