Coolen schrapt vrije woensdag

Gepost door:Remy // 2008-12-05 00:00:00 // 2866 keer bekeken

Rini Coolen had niet lang nodig om het zwakke punt van RBC te ontdekken. De conditie moet flink verbeteren en daartoe schrapt de oefenmeester de vrije woensdag.

'Met het voetbal dat wij hier willen spelen - meer ageren dan reageren - moet de fitheid naar een hoger niveau', aldus Coolen in BN/DeStem. 'Binnenkort gaan we een aantal testen doen, om te kijken hoe iedere speler er individueel voor staat. En om te voorkomen dat kracht- en cordinatietrainingen ten koste gaan van de groepstrainingen maken we vanaf de winterstop ook van de woensdag een trainingsdag.'

De spelers toonden begrip. 'Ik heb het ze uitgelegd. Wij willen hogerop. Dat betekent meer uren maken.' De trainingsintensiteit ging al omhoog toen Eric Hellemons en Frans Vermeulen de leiding hadden. 'Dat is erg goed, maar zoiets brengt in eerste instantie altijd een aantal blessures met zich mee. Gelukkig zijn de meeste spelers nu op de weg terug.' Arjan Christianen, Patrick Duarte, Melvin Fleur en Kevin Stoutjesdijk komen voor de winterstop niet meer in actie. Filip Chlup (heup) en Henk Vos (bil) hervatten volgende week de groepstraining.

Voor het duel tegen FC Dordrecht zal Coolen wederom zo min mogelijk sleutelen aan zijn opstelling. 'Er is geen aanleiding om de boel te wijzigen.' Mogelijk moet Coolen wel noodgedwongen rechtsback Frits Paap (pijnlijke knie) vervangen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd