10 Klapper D1, 2e nederlaag B1

Gepost door:Rbcfan // 2008-11-30 00:00:00 // 2972 keer bekeken

RBC D1 heeft zich zaterdag flink uitgeleefd ten koste van RKC Waalwijk D1. De Waalwijkers zullen de reis naar Roosendaal nog lang heugen. Na een 1e helft waar het alle hoeken van het veld te zien kreeg, ging het de kleedkamer opzoeken met een 8-1 achterstand. Dat RBC D1 een goed scorend elftal heeft moet bij menig tegenstander inmiddels bekend zijn. Ook tegen RKC waren alle remmen weer los en werd het doel van de bezoekers weer gebruikt als schiettent. Na de rust geloofde de Roosendalers het wel en bleef de score steken op nog 2 treffers. RKC daarentegen wist ook nog iets terug te doen en scoorde 2x. Voor RBC kwamen de doelpunten op naam van: Daniel Wissel 4x, Jeroen Beerendonk 3x, Bart Nieuwkoop 2x en Ellas Meijer 1x.

RBC A1 zag in de laatste minuten een verdiend gelijkspel door hun neus geboord. De nr 11 van RKC Waalwijk mocht met de bal het gehele veld !!!! oversteken om vervolgens vanaf 16 meter de bal in de bovenhoek te plaatsen waardoor RBC met lege handen achter bleef. Toch had er voor de thuisclub meer in gezeten maar pogingen van Michael Erwich en Joey Deurloo voor rusten Rob Ruissen en Nelson Monteiro in de 2e helft waren steeds een prooi voor de goede doelman van RKC. Na een goede periode sluit RBC A1 de 1e helft van het seizoen af met 2 opeenvolgende nederlagen, jammer maar er komen nog 11 wedstrijden.

RBC B1 staat weer met beide benen op de grond. Nadat het 9 wedstrijden ongeslagen bleef vond het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Spartaan '20 B1 zijn Waterloo. De Rotterdammers zegevierden met 0-3 en aan die uitslag viel niets op af te dingen. Spartaan '20 was zeker fysiek de sterkste ploeg op het veld terwijl RBC daar niets tegenover kon zetten. Door deze nederlaag zien de Roosendalers RKC en Willem II weglopen al bedraagt de achterstand slechts 3 punten. Volgende week gaat RBC B1 op bezoek bij RKC dus zaak om weer snel bij de les te zijn wil het nog een rol van betekenis spelen dit seizoen.

RBC C1 leek tegen RKC C1 op de goede weg. In de 1e helft kwam het zelfs op voorsprong maar kon deze helaas niet vasthouden. RKC wist nog langszij te komen waarna beide ploegen uiteindelijk met 1-1 genoegen moesten nemen. Zuur voor RBC want het team kon een overwinning zo goed gebruiken na een zware reeks wedstrijden, maar het behaalde puntje kan misschien weleens stimulerend werken voor het verdere verloop van het seizoen.

RBC D2 zag noodgedwongen zijn thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Alliance D1 omgedraaid in een uitwedstrijd vanwege het overvolle programma op Vierhoeven. Of de ploeg daarmee zo happy was valt achteraf te betwijfelen. Juist in een topwedstrijd tegen een ploeg die ook meestrijdt om de bovenste plaats is het van wezelijk belang of je profijt kunt halen uit het thuisvoordeel of niet. Voor RBC pakte het verkeerd uit, het verloor op een paar km van het eigen sportpark met 4-0 van de naaste belager waardoor het de kans miste om deze concurrent achter zich te houden. Jammer om op zo'n manier de 1e helft af te sluiten maar dankzij de planning van de KNVB (5 thuiswedstrijden) op een sportpark wat daar niet toereikend voor is, is dit team daarvan de dupe geworden.