Hitlergroet Guijo-Velasco leidt tot schorsing

Gepost door:Remy // 2008-11-29 00:00:00 // 2650 keer bekeken

De wedstrijd tussen RBC Roosendaal en Helmond Sport werd ontsierd door een voorval met Daniel Guijo-Velasco van Helmond Sport. De middenvelder maakte tot twee maal toe een Hitlergroet naar RBC-aanvoerder Mels van Driel.

Hij deed dit nadat Van Driel bij scheidsrechter Diks had geklaagd over een overtreding van Peter Uneken op Tim Peters. De gebaren van Guijo-Velasco (rechterarm omhoog en met zijn linkerhand een snorretje makend) ontgingen de arbiter

Gezien zijn uitleg op RTL7 had de 24-jarige Belg geen spijt van zijn aktie. Er komt een aanvoerdertje van hen aan. En die liep als een Duitser rond. Ik maakte hem met mijn gebaar gewoon duidelijk: Waarom doe je nou zo? Dat had-ie wel door. Ik vond het wel gepast. Hij komt helemaal van de andere kant van het veld even de scheidsrechter erop attent maken dat-ie een kaartje moet trekken. Ik vind hem een matennaaier. Mijn gedrag ongepast? Ja, dat kan kloppen. Maar dat is dan mijn reactie op zijn reactie.

En dag na het duel is Guijo-Velasco door zijn club voor n duel geschorst en zal tevens worden ingezet op het sociaal maatschappelijke vlak door medewerking te verlenen aan een scholenproject."Bestuur, directie, technische staf en spelers keuren dit bedrag af en distantiren zich nadrukkelijk van een dergelijke houding. Het voorval is ook met Daniel besproken waarbij deze eveneens zijn gedrag ten zeerste afkeurt, berouw heeft getoond en zijn excuses heeft aangeboden", aldus de verklaring van Helmond Sport.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd