Voorbeschouwing RBC-RKC

Gepost door:Remy // 2008-11-06 00:00:00 // 2744 keer bekeken

RBC verloor drie keer op rij en is afgezakt naar de vijftiende plaats in de Jupiler League. Vrijdagavond treedt de ploeg van interim-coach Eric Hellemons aan tegen RKC Waalwijk, dat een stuk beter draait en zelfs als enige club in het betaalde voetbal nog niet heeft verloren.

Vorig seizoen miste RKC op een haar na promotie naar de eredivisie. De ploeg legde het op doelsaldo af tegen kampioen FC Volendam en verloor daarna in de finale van de play-offs over drie wedstrijden genomen van ADO Den Haag. Deze jaargang hebben de Waalwijkers nog niet verloren, maar desondanks bedraagt de achterstand op koploper VVV al zeven punten. Het elftal van Ruud Brood won zevenmaal en speelde evenzoveel keer gelijk. In de laatste vijf duels liet RKC overigens slechts twee punten liggen.

RBC mist nog altijd een zestal. Frits Paap, Kevin Stoutjesdijk, Pascal Heije, Patrick Duarte en Sasa Stojanovic zijn geblesseerd. Melvin Fleur traint inmiddels weer met de groep, maar is niet fit genoeg om tegen RKC al mee te doen.

De trainer
Ruud Brood uit Gorinchem debuteerde in het betaalde voetbal bij RBC. Na het doelpuntrijke seizoen 1986/1987 (13 goals) vertrok hij naar eredivisionist FC Den Bosch. Via Willem II kwam de nu 46-jarige Brood terecht bij NAC, de club die hij het langst zou dienen en waar hij ook zijn actieve carrire afsloot. In Breda werd Brood vervolgens trainer van het tweede elftal en hoofd opleidingen. Bij Helmond Sport stond hij voor het eerst als hoofdcoach op eigen benen. Brood bracht de Helmonders naar een zesde en vierde plaats in de eerste divisie en verdiende daarmee promotie naar Heracles Almelo. Daar werd hij in 2007 net voor de Kerst ontslagen. Deze zomer volgde Brood Zeljko Petrovic op bij RKC.

De sterspeler
RKC heeft behoorlijk wat spelers in de selectie met eredivisie-ervaring. Wat te denken van bijvoorbeeld Fred Benson, Benjamin de Ceulaer, Anthony Obodai, Ferne Snoyl en natuurlijk Rob Maas? Ook slaagde de club erin Luwamo Garcia, vorig seizoen topscorer met 15 treffers, te behouden. Dit seizoen vond hij echter pas n keer het net. Opvallend zijn vooral de prestaties van Ruud Berger. De 28-jarige Utrechter speelt sinds 2006 voor RKC, maar kwam door blessures niet veel in actie. Dit seizoen miste hij nog geen wedstrijd en scoorde hij bovendien zeven keer.

Vorige ontmoeting
De vorige ontmoeting met RKC was er een om snel te vergeten. De Waalwijkers waren op alle fronten een flinke maat te groot voor RBC en dat had een blamerende 0-4 tot gevolg. Al na vier minuten schoot Reuser van afstand via de paal binnen. RBC presteerde het om de tweede helft nog slechter te beginnen dan de eerste, want na dertig seconden had Garcia de bal over Friebel heen in het netje gelegd. De Ceulaer besliste het duel definitief en in de slotfase mocht de ingevallen Tim Peters tekenen voor de 0-4.

Ex-spelers
De selectie van RBC telt drie spelers met een verleden bij RKC. Roosendaler Sjoerd Schrier debuteerde in 2005 namens RKC, maar bij die ene wedstrijd zou het blijven. Bij RBC is de verdediger bezig aan alweer zijn derde seizoen. Pius Ikedia speelde in het seizoen 2006/2007 op huurbasis voor RKC. Hij werd toen gehuurd van AZ. De derde is dus Tim Peters, die vorig seizoen nog als uitspeler scoorde in het Rosada Stadion.

RBC Roosendaal-RKC Waalwijk
Datum: 7 november 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van Egmond
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Janson
Vierde official: Honig




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd