Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Den Bosch-RBC

Gepost door:Remy // 2008-10-29 00:00:00 // 2823 keer bekeken

RBC blijft de komende weken in de provincie. De Roosendalers treffen alle andere Brabantse eerste divisieclubs achter elkaar. Deze opmerkelijke reeks begint vrijdag met een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Vervolgens staan op het programma: een thuisduel tegen RKC, uitwedstrijden bij FC Eindhoven en TOP Oss en een confrontatie met Helmond Sport in eigen huis.

FC Den Bosch is bezig aan een wisselvallig seizoen. Met 19 punten uit 13 wedstrijden staat de ploeg van Theo Bos achtste op de ranglijst, terwijl de vorige competitie nog werd afgesloten met een derde plaats. De laatste wedstrijd ging, in het eigen stadion De Vliert, verrassend met 0-2 verloren tegen FC Eindhoven. Ook RBC, veertiende met 15 punten, ging onderuit. In een vreemde slotfase tegen Cambuur maakte Melvin de Leeuw een paar minuten voor het einde gelijk, maar wist Rudy Jansen de Friezen alsnog naar winst te koppen.

De Bosschenaren hebben deze week al een succesje behaald en wel in de rechtbank. Daar stonden de club en voormalig voorzitter Hans Brus tegenover elkaar. Brus wilde een crediteurenakkoord uit 2001 laten ontbinden, waardoor FC Den Bosch in het uiterste geval failliet zou kunnen gaan. De rechter oordeelde echter dat de club op geen enkel punt in gebreke is gebleven. FC Den Bosch eist juist geld van Brus, omdat die een toegezegde financiering niet zou zijn nagekomen. De rechtbank ziet Brus niet als crediteur,waardoor de club die procedure nu kanvoortzetten.

De sterspeler
Adnan Barakat heeft de Bronzen Stier gewonnen voor beste speler van de tweede periode. De 26-jarige middenvelder kwam deze zomer over van Cambuur Leeuwarden en is goed begonnen bij zijn nieuwe club. De Amsterdammer vond tot dusverre al viermaal het net. Behalve voor Cambuur speelde Barakat in het verleden voor NAC en FC Eindhoven.

Vorige ontmoeting
Op 5 april 2008 was Den Bosch met 2-0 te sterk voor RBC. Al na een kwartier was het raak voor de thuisploeg. Barry Maguire, inmiddels speler van FC Utrecht, knalde de balvia de paal achter Erwin Friebel. RBC kreeg vervolgens een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Benjamin Martha werd binnen de zestien neergehaald door ex-RBCer Arjan Ebbinge, maar Jeffrey Vlug miste de toegekende strafschop. Na een uur voetbal moesten de bezoekers ook nog eens met tien man verder, toen Sjoerd Schrier een rode kaart kreeg. Ver in de tweede helft stelde Nyron Wau, eveneens voormalig RBCer, Koen van der Biezen in staat om de 2-0 te maken.

Ex-spelers
Arjan Ebbinge kwam in twee seizoenen RBC niet verder dan 17 competitieduels. De sympathieke verdediger verkaste daarop naar FC Den Bosch, waar hij een ervaren centrale duo vormt met Peter van den Berg. Dit seizoen kwam de Veendammer nog niet veel in actie, vanwege meniscusproblemen.

En van clubs op de lange lijst werkgevers van Henk Vos is FC Den Bosch. De spits speelde er n seizoen (1999/2000). Vos, destijds afkomstig van kampioen Feyenoord,scoorde tien keer in dertig wedstrijden. Na dat seizoen keerde hij terug bij het gepromoveerde RBC.

Stadion De Vliert
Stadion De Vliert werd in 1951 geopend. Het onderkomen van FC Den Bosch had destijds een atletiekbaan en een capaciteit van liefst 30.000 toeschouwers. In 1997 verdween de atletiekbaan en is een groot gedeelte van het stadion gesloopt. Op de Oosttribune na werden alle tribunes vervangen, wat de capaciteit op 8.500 bracht.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal
Datum: 31 oktober 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Vliert
Scheidsrechter: Bossen
Assistent-scheidsrechters: Lapar en Van der Zanden
Vierde official: Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd