Ook B1 uit de beker

Gepost door:Rbcfan // 2008-10-19 00:00:00 // 2791 keer bekeken

In navolging van RBC A1 is het ook RBC B1 niet gelukt om verder te geraken in het bekertoernooi. Thuis werd zaterdag met 0-1 verloren van Sparta Rotterdam B1 in een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams troffen elkaar in een zogenaamde tussenronde waarvan de winnaar verder zou bekeren. RBC en Sparta maakten er een open wedstrijd van die zich veelal op het middenveld afspeelde, kansen voor beide doelen waren er gedurende de gehele wedstrijd haast niet. Dit was vooral de verdienste van beide solide verdedigingen die de aanvallers keer op keer de baas waren. Toch wisten de Rotterdammers kort voor rust een bres te slaan in de Roosendaalse vesting. Een goed opgezette aanval over links werd knap ingekopt buiten bereik van RBC doelman Lentink in de uiterste rechtse hoek. Na deze treffer probeerde RBC alles op alles te zetten om de gelijkmaker te forceren maar zoals al eerder gemeld was er geen doorkomen aan door het goede blok van de tegenstander. RBC B1 kan zich nu helemaal richten op de competitie waar het zaterdag medekoploper FC Den Bosch ontvangt voor een rechtstreeks duel om de 1e positie in de 1e divisie B.

Weer winst RBC A1
RBC A1 heeft zijn 2e opeenvolgende overwinning in de competitie behaald. Was het 2 weken geleden Fortuna Sittard die met 3-1 het onderspit moest delven, gisteren bleken de Roosendalers ook te sterk te zijn voor FC Eindhoven A1. Na een ruststand van 0-3 werd het uiteindelijk 0-4 voor het team van Robert Molenaar. Door deze overwinning kan RBC eindelijk eens omhoog gaan kijken en verlaat het de onderste regionen, waar het helemaal niet thuishoort, van de ranglijst.

Overige teams.
RBC C1 was vrij en hebben deze mogelijkheid benut om extra te trainen. RBC D1 en D2 speelden beiden vriendschappelijk op Vierhoeven tegen Helmond Sport maar kijken daar met gemengde gevoelens op terug. De Oost Brabanders bleken 2x te terk voor onze Roosendaalse teams en wonnen vrij ruim met 1-5 en 2-5.

Uitslagen:
FC Eindhoven A1 - RBC Roosendaal A1, 0-4
RBC Roosendaal B1 - Sparta Rotterdam B1, 0-1 (beker)
RBC RoosendaalD1 - Helmond Sport D1, 1-5 (vriendschappelijk)
RBC Roosendaal D2 - Helmond Sport D2, 2-5 (vriendschappelijk)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd