Voorbeschouwing Go Ahead Eagles-RBC

Gepost door:Remy // 2008-10-15 00:00:00 // 2739 keer bekeken

Na de overtuigende winst op AGOVV staat RBC elfde in de Jupiler League. De verschillen zijn echter klein. De achterstand op nummer zeven FC Den Bosch bedraagt slechts n punt. Vrijdagavond gaat de ploeg van Eric Hellemons op bezoek bij Go Ahead Eagles, dat twee plaatsen lager staat en ook twee punten minder heeft.

De ploeg van trainer Andries Ulderink verloor de twee laatste wedstrijden (van BV Veendam en FC Zwolle). Daarnaast werd de club -net als RBC- in detweede ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door amateurs. HHC Hardenberg maakte in de slotfase gelijk (1-1) en nam vervolgens de strafschoppen beter. In eigen huis heeft Go Ahead overigens nog niet verloren dit seizoen. Fortuna Sittard en FC Eindhoven slaagden erin een punt mee te nemen uit Deventer, FC Omniworld, Helmond Sport en sc Cambuur gingen met lege handen naar huis.

De sterspeler
Geheel onverwacht maakte Marc Overmars in augustus van dit jaar zijn comeback in het betaalde voetbal. De 35-jarige aanvaller had na het EK in 2004 afscheid genomen als profvoetballer wegens een slepende knieblessure. Deze zomer maakte Overmars indruk tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, door de defensie van Ajax veelvuldig te kijk te zetten. De 86-voudig international besloot daarop als speler terug te keren bij Go Ahead Eagles, waar hij de laatste jaren bestuurslid was. Hij kwam dit seizoen al zeven keer in actie.

Overmars begon in 1990 in Deventer en daarna ging het snel. Na n seizoen ging hij naar eredivisionist Willem II, dat hij een jaar later alweer inruilde voor Ajax. Hij maakte deel uit van het elftal dat in 1995 de Champions League won. Ajax verkocht hem in 97 voor 15 miljoen gulden aan het Engelse Arsenal. Drie seizoenen later had FC Barcelona 88 miljoen gulden (zon 40 miljoen euro) over voor de TGV, waarmee hij nog steeds de duurste Nederlandse voetballer aller tijden is. In 2004 leverde hij zijn contract bij Barcelona in, omdat hij -gehinderd door vele blessurs- niet meer kon brengen wat hij van zichzelf eiste.

Vorige ontmoeting
De laatste confrontatie tussen beide ploegen in Deventer werd gewonnen door RBC. Sasa Stojanovic brak in de tweede helft de ban, door met een knap afstandsschot Eagles-doelman Moeliker te kloppen. Op aangeven van Sven Delanoy kopte de Servir ook de 0-2 binnen. De thuisploeg deed pas in blessuretijd wat terug, toen Platvoet zijn honderdste doelpunt in het betaalde voetbal liet noteren. Kort daarna ontving de in de 86e minuut ingevallen Melvin de Leeuw zijn tweede gele kaart. De winst kwam echter niet meer in gevaar.

Ex-spelers
De selectie van RBC herbergt twee spelers met een verleden bij de tegenstander van vrijdag. Sjoerd Ars werd deze zomer gekocht van de Eagles. Ondanks een nog doorlopend contract mocht de spits vertrekken uit Deventer. Ars draait een uitstekend seizoen met zeven goals uit elf wedstrijden, terwijl de twee voorgaande jaren met 33 doelpunten voor Go Ahead Eagles ook bepaald niet slecht waren. Ook Pascal Heije heeft het roodgele shirt gedragen. In het seizoen 2005/2006 speelde hij als amateur elf duels voor Go Ahead. Vervolgens wist hij geen nieuwe werkgever te vinden, totdat RBC hem een nieuwe kans gaf.

In de selectie van Go Ahead Eagles vinden we Jeffrey Vlug terug. De aanvaller werd vorig jaar door RBC gehuurd van Sparta. Hij scoorde zes doelpunten, maar kon onvoldoende de leemte invullen die na de verkoop van Edouard Duplan was ontstaan. De Rotterdammers hebben Vlug nu uitgeleend aan Go Ahead. Zijn laatste van zeven duels speelde hij een maand geleden.

Stadion De Adelaarshorst
Sinds 1920 speelt Go Ahead Eagles haar wedstrijden in De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat. Het stadion ligt middenin een woonwijk en de tribunes staan dicht op het veld. Door moderniseringen en aanpassingen in verband met veiligheid is de capaciteit in de loop der jaren teruggelopen van bijna 25.000 tot 6.750. Twee jaar geleden zijn ruim 3.000 stoelen uit de oude Alkmaarderhout overgebracht naar De Adelaarshorst. De tweedehands stoelen vervingen oude stoeltjes uit De Kuip.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal
Datum: 17 oktober 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Adelaarshorst
Scheidsrechter: Van Hulten
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Hoksbergen
Vierde official: Tulleners




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd