Jong RBC klopt NAC in bekerduel

Gepost door:Remy // 2008-10-14 00:00:00 // 3065 keer bekeken

Maandagavond werd in het Rosada Stadion de bekerwedstrijd van Jong RBC tegen Jong NAC gespeeld. Onder het toeziend oog van honderden toeschouwers won de ploeg van trainer/coach Eric Hellemons (foto) met 3-1. Alle goals vielen in de tweede helft.

RBC, met Erwin Friebel onder de lat, moest het stellen zonder de Antilliaans internationals Cuco Martina en Chayo Maria. Desondanks begon de thuisploeg goed tegen NAC, dat met Edwin de Graaf, Donny Gorter en Tim Gilissen veel meer 'ervaring' op het middenveld had. In de eerste minuten mocht RBC al meteen drie corners trappen, maar zonder het gewenste resultaat.

Ook de bezoekers werden gevaarlijk en wel via ex-RBC'er De Graaf. De middenvelder werd te veel ruimte gegund, maar zijn schot eindigde op de buitenkant van de paal. Even later maaide een NAC-spits half over de bal heen, waardoor Friebel op tijd kon ingrijpen. Het niveau van de wedstrijd daalde vervolgens. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een tussenstand van 0-0, al dacht NAC vlak voor de pauze de openingstreffer gescoord te hebben. Friebel liet een schot van afstand los, maar de rebound werd binnengetikt door een speler die buitenspel stond.

De Roosendalers begonnen de tweede helft hetzelfde als de eerste: met een aantal hoekschoppen, die gevaarlijk werden ingedraaid door Maarten Boddaert en Melvin de Leeuw. Hoewel NAC daarna wat sterker was, maakte RBC de doelpunten. In de 60e minuut kwam linksback De Leeuw mee op en hij gaf mee aan Issam Ahmar el Hank. De voorzet leek aanvankelijk over alles en iedereen heen te gaan, maar Eric Fuanani pikte de bal op en zag zijn uithaal, die nog werd aangeraakt, achter doelman Jansen verdwijnen. RBC speelde te gehaast om de voorsprong vast te houden. Tien minuten voor tijd kwam NAC dan ook op gelijke hoogte, toen Kramer een vrije trap tegen de touwen kopte.

RBC gooide alle schroom van zich af en ging vol voor de winst. En met succes. Het elftal van Hellemons dwong meteen een hoekschop af. De te lage trap van De Leeuw werd afgeslagen, maar de bal kwam opnieuw voor de voeten van de linksback, die van grote afstand uithaalde en over de doelman heen in de kruising schoot. In de laatste minuut maakte RBC aan alle onzekerheid een eind. Fuanani werd aangespeeld, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal met links voorbij Jansen: 3-1.

Opstelling Jong RBC:
Erwin Friebel; Mickey van Hooft, Maarten Boddaert, Robin van Nijnatten, Melvin de Leeuw; Jurgen Gijzen (c) , Dirk Harezlak (82. Bob Ruissen), Issam Ahmar el Hank (87. Nelson Monteiro), James Dhanai; Ralf Seuntjens en Eric Fuanani.

De volgende (en laatste) bekerwedstrijdwordt gespeeld op15 december. Jong RBCgaat danop bezoek bij Sparta Rotterdam. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op maandag 20 oktober tegen VVV.Aanvang 18:30 uur op sportpark Vierhoeven.