D1 stunt bijna tegen MVV

Gepost door:Rbcfan // 2008-10-12 00:00:00 // 2705 keer bekeken

RBC D1 zorgde zaterdag bijna voor een daverende verrassing tegen koploper MVV. De Limburgers hadden in 5 wedstrijden nog geen tegengoal geincasseerd en kreeg er prompt in Roosendaal 2 achter hun oren. Jammer genoeg was het niet voldoende voor de thuisclub om de volle winst binnen te halen want vlak voor tijd wisten de gasten alsnog een puntje mee naar huis te nemen. RBC was in de 5e minuut al op achterstand gekomen, maar in de 15e minuut stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Vlak daarna kwamen de Roosendalers zelfs op voorsprong door Robert Frerichs. Lange tijd zag het er naar uit dat RBC de volle winst zou gaan pakken maar 8 minuten voor tijd sleepten de gasten er alsnog een gelijkspel uit. RBC D1 staat na dit resultaat op een keurige 4e plaats met 10 pnt uit 6 wedstrijden.

Overige teams.
RBC A1
kan het bekertoernooi vaarwel zeggen en zich nu helemaal gaan richten op de competitie. Zaterdag was het vroeg dag voor de jongens die om kwart over 9 de bus in moesten richting het hoge noorden om aan te treden tegen FC Groningen A1. Een stunt zoals vorig jaar bleef deze keer uit, de ploeg van Robert Molenaar moest met 3-0 het onderspit delven. Voor RBC rest nu dus het seizoen en hopelijk wanneer de blessuregolf eens stopt kunnen ze zich dan naar een betere positie toewerken dan ze nu staan. RBC A1 staat op een 9e plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden.

RBC B1 had zaterdag weinig moeite met het onderaanstaande FC Eindhoven B1. Door doelpunten van Oussama Mekkaoui en Masoud Osmanie voor rust en Sander Kruis en Pepijn Veerman in het 2e bedrijf werd een 0-4 overwinning behaald. RBC speelde een draak van een wedstrijd, waren misschien in de koppies al teveel bezig met de komende topper tegen medekoploper FC Den Bosch over 2 weken thuis. Beide ploegen staan met 15 pnt uit 6 wedstrijden fier bovenaan in de 1e divisie.

RBC C1 had een moeilijke opgave om PSV C1 in Eindhoven te verrassen. RBC wat bestaat uit een jong elftal bood de Eindhovense ploeg goed tegenstand maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de winst met 4-2 in de lichtstad bleef. Nadere informatie over deze wedstrijd ontbreekt helaas. RBC C1 staat in de 1e divisie op een 8e plaats met 5 pnt uit 6 wedstrijden.

Op RBC D2 valt geen maat te leggen dit seizoen. Vorige week tegen Roosendaal D1 stokte de doelpuntenmachine even, maar gisteren tegen Halsteren D1 de nr 2 in de ranglijst waren alle remmen weer los. RBC liet er geen twijfel over bestaan waarom ze trotse koploper in de Hoofdklasse A zijn. Halsteren werd met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd waardoor het gat tussen RBC en de achtervolgers gegeroeid is naar 4 punten. De benjamins van RBC haalde uit 6 wedstrijden liefst 16 punten en worden steeds meer een serieuze kampioenskandidaat.