Voorbeschouwing RBC Roosendaal-VVV Venlo

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-10-02 00:00:00 // 2703 keer bekeken

Het zou vrijdag wel eens een heet avondje kunnen worden in het Rosada Stadion. Hoewel RBC de laatste 4 competitieduels niet verloor, mort het Roosendaalse volk. Trainer/coach Rob Meppelink gooide afgelopen week nog wat olie op het vuur door in de regionale krant te melden: Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur.

Meppelink werd door het bestuur op het matje geroepen en bood zijn excuses aan. Dit kan echter niet voorkomen dat de fans vrijdagavond nadrukkelijk zijn ontslag zullen eisen. RBC heeft inmiddels werk gemaakt van de voorbereidingen buiten het veld. De lokale driehoek heeft treinvervoer van VVV-supporters uitgesloten vanwege onvoldoende veiligheidsgarantie. En daarmee is de teneur gezet.

Op het veld zal onze selectie haar handen vol hebben aan de mannen uit Venlo. Vorige week namen ze, door een 3-1-overwinning op Excelsior, de koppositie over van de Rotterdammers. Na 20 minuten leidde VVV door doelpunten van Schaken en Honda. Topscorer Calabro gooide in blessuretijd de wedstrijd op slot door de 3-1 aan te tekenen. Ook in de strijd om de tweede periodetitel gaan de Limburgers aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden.

De trainer

Sinds afgelopen zomer staat Jan van Dijk (1956) in Venlo voor de groep. Van Dijk speelde het grootste gedeelte van zijn profcarrire in Groningen, hetgeen hem de naam Mister FC Groningen opleverde. Na zijn actieve loopbaan werd hij assistent- en vervolgens hoofdtrainer (1998-2001) bij FC Groningen. Hij bracht de noorderlingen na twee jaar Totodivisie terug naar de hoogste klasse. Wij kennen hem uiteraard nog van het seizoen 2004/2005 toen hij minder succesvol was in Roosendaal.

De sterspelers

Keisuke Honda (1986)was n van de grootste talenten in de J-Leauge. In 2007 adviseerde Sef Vergoossen VVV hem te contracteren. Zijn komst zorgde, zeker in het begin, voor een heel persleger Japanners. Honda kwam tijdens de afgelopen Olympische Spelen uit voor zijn vaderland. Een aanbieding van een grote Japanse ploeg was het resultaat. Omdat de technische middenvelder een carrire in Europa ambieert keerde hij echter terug naar Venlo.

Sandro Calabro (1983) tekende vorig seizoen een contract voor twee jaar bij de geel-zwarten.

Vanwege een gebroken middenvoetsbeentje stond hij vorig jaar geruime tijd buitenspel. In 12 wedstrijden kwam hij 5 maal tot scoren. In de huidige competitie is hij echter topscorer met 7 doelpunten in evenzovele wedstrijden. Alleen in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur kwam hij niet tot scoren. Opvallend detail is dat hij 5 van zijn 7 doelpunten maakte tussen de 83e en 90e minuut!

Vorige ontmoeting

Onder herfstachtige omstandigheden waren zon 4.000 toeschouwers op 6 oktober 2006 getuige van een unieke gebeurtenis. De eerste 30 minuten tastten de ploegen elkaar af en waren er geen noemenswaardige kansen. Toen ontplofte de boel. Binnen 1 minuut en 42 seconden vond RBC liefst drie maal het doel. Delanoy (strafschop), Guijt en weer Delanoy waren de doelpuntenmakers.

RBC Roosendaal-VVV Venlo

Datum: 3 oktober 2008

Tijd: 20:00 uur

Plaats: Rosada Stadion

Scheidsrechter: M. Winter

Assistent-scheidsrechters: R. Slot en R. van der Hilst

Vierde official: W. Bronsvoort




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd