Meppelink krijgt reprimande

Gepost door:Remy // 2008-10-01 00:00:00 // 2866 keer bekeken

Op zijn laatste werkdag bij RBC heeft Manfred Laros trainer Rob Meppelink stevig toegesproken. Dit naar aanleiding van uitlatingen van de Westlander in de media (Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur).

Laros in BN/DeStem: Dat was niet slim en daar zijn we als club niet blij mee. Daar heb ik hem stevig op aangesproken. Ik kan zijn teleurstelling begrijpen, maar die moet je nooit zo uiten. Rob kan met fans gaan praten, maar vooral steun afdwingen met prestaties. Als je wint, heb je vrienden. De kwestie heeft geen verdere consequenties voor Meppelink.

De directeur voegt daaraan toe dat hij een kritisch publiek geen probleem vindt. Wel was het bij 2-0 voor tegen Emmen te vroeg om zijn hoofd te eisen. Tijdens een wedstrijd is de trainer niet belangrijk en moet alles gericht zijn op steun aan de ploeg, ook op de tribunes. De spelers hebben alle support nodig, dat werkt aanstekelijk.

Meppelink zegt spijt te hebben van de uitwerking van zijn woorden. Ik had het zo niet bedoeld. Daar wil ik graag mijn excuses richting de supporters voor aanbieden. Bij mij staat alles wat ik zeg en doe altijd in het teken van RBC. En zo bedoelde ik dit ook. De cultuuromslag die ik beoog is dat het publiek in Roosendaal trotser wordt op de eigen club. En achter RBC blijft staan, zeker als we 2-0 voor staan.

David Wijling van de supportersvereniging kan de uitspraken van Meppelink enigszins begrijpen, maar vindt dat de trainer generaliseert. Degenen die tegen Emmen om zijn vertrek riepen, zijn geen weerspiegeling van het hele publiek. Als de ploeg achter staat, slecht speelt en geen strijd levert, mag je klagen. Maar dit kwam te vroeg.

Ons is meer strijd beloofd, vervolgt Wijling. Dat zie je ook wel. Vorig jaar gingen de kopjes snel hangen, nu knokten ze nog tegen Veendam bij 2-0 achter. Deze spelers waarderen de fans ook meer. Daarnaast vindt hij RBC nu beter dan vorig jaar. Vaak zijn ze minstens gelijkwaardig, al spelen ze zeker niet de sterren van de hemel. Het vertrouwen zakt echter weg als de punten uitblijven. Wij moeten achter die jongens blijven staan en zij moeten ervoor blijven vechten. Er zijn fans die het niet breed hebben en toch stad en land afrijden voor RBC. Die verdienen 110 procent inzet.

Wijling vindt Meppelink als mens 'een goede gozer'. Maar er moet meer rendement komen uit zijn trainerschap. Lukt dat niet, dan ligt dat niet alleen aan de spelers. Volgens hem klopt het dat Roosendaal nog geen echte voetbalcultuur heeft. Daar is tijd voor nodig, n resultaten. Maar ja, toen we eind 2006 zeven punten los stonden, zat er ook maar 3500 man.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd